Ruth Beitia va ratificar ahir la seva condició de millor atleta espanyola de la història en aconseguir en els Mundials en pista coberta de Portland (EUA) la seva dotzena medalla internacional, una medalla de plata que li va semblar or, per darrere de la nord-americana Vashti Cunningham, 18 anys més jove.

Cunningham no va cometre un sol error fins que el llistó va estar en 1,96 i això li va donar el títol, ja que la plusmarquista espanyola, la polonesa Kamila Licwinko -defensora del títol- i la lituana Airine Palsyte també van superar mateixa altura. A dues setmanes de complir els 37, Beitia, plusmarquista mundial de veterans amb 1,98, és ja, juntament amb la vuitcentista moçambiquesa Maria Mutola, l'atleta que més Mundials sota sostre ha disputat. Fa quinze anys, a Lisboa, va debutar amb un setè lloc i un salt de 1,93. Des de llavors Ruth Beitia no ha faltat mai a la gran competició hivernal, en la qual ja tenia una medalla de plata (Doha 2010) i dos bronzes (Moscou 2006 i Sopot 2014) i la d'ahir era la seva vuitena final. Només es va perdre la de Budapest 2004, on va caure en la qualificació.

"Venia aquí a Portland amb la intenció de saltar dos metres, no ha pogut ser, però estic molt feliç per aquest medalla", va explicar Ruth Beitia.