El play-off passa per Saragossa. Des de fa dies, l'Spar Citylift Girona sap que per jugar les sèries pel títol necessita guanyar de més de cinc punts dimecres vinent a la pista del Mann Filter i, també des de fa dies, concretament dues setmanes, Xavi Fernández no té res més al cap que aconseguir que el seu equip arribi preparat a la cita de Saragossa i, de retruc, també al darrer partit de Lliga contra el Perfumerías Avenida i al play-off. Dues setmanes que el tècnic de les gironines ha dedicat a intentar que l'equip assimili un nou estil de jugar a bàsquet, a entrar amb naturalitat a dins del grup una devoradora d'estadístiques com Ify Ibekwe i, no menys important, a no cremar més del compte el ja de per si desgastat físic de Noemí Jordana (ahir 19 punts i sis triples en només 23 minuts en pista). I, entremig de tot això, hi havia dos partits: el de la setmana passada a la pista del cuer, guanyat per quaranta punts de diferència, i d'ahir a Fontajau contra el Gran Canària, penúltim classificat, que va quedar resolt a mitjans del segon quart (48-25). Ify Ibekwe es va retrobar a Fontajau esbossant només una pinzellada del que pot arribar a oferir (16 punts i 8 rebots) i, enmig d'un clínic de tir de les veteranes Jordana i Kuktiene, l'Uni va portar el partit a uns números, 93-70, impensables en l'etapa Ortega.

Amb el cervell barrinant molt més enllà del duel contra un Gran Canària que va començar el partit amb un peu i mig a Lliga Femenina 2 i el va acabar amb tots dos, Xavi Fernández va mostrar ahir la nova estructura d'equip que vol per a l'Uni. Amb Givens jugant de dos i Ibekwe de tres, però amb el quatre (Spanou o Kutkiene) jugant obert, les gironines són un equip molt contundent físicament que, a més, quan està encertat amb el tirs de tres de Jordana i de les dues quatres es fa molt complicat de defensar. Els minuts de qualitat de Jordana a l'inici de partit, va fer quatre triples en 8 minuts la setmana passada contra l'Añares Rioja i ahir tres més, obren la porta perquè l'Uni comenci jugant molt còmode i amb un bàsquet fresc en atac. Ibekwe va retrobar-se amb les sensacions de jugar a Fontajau amb molta activitat. L'aler pivot va participar en tots els primers atacs de l'Uni: tirs més o menys forçats, assistències, rebots i molt desplegament físic. Sense acabar d'estar encertada, ni compenetrada amb les companyes, la sola presència d'Ibekwe obre un ventall de possibilitats a l'atac posicional de l'Uni. I les més beneficiades són tiradores com Jordana i, sobretot, Vita Kuktiene, que va fer molt en la posició de quatre oberta recordant aquella Kuktiene que va ser decisiva en el títol de Lliga ?guanyat la temporada passada per l'Uni. Amb aquests paràmetres, el bon primer quart de l'Uni es va anar estirant fins a arribar a una màxima diferència de 23 punts a mitjans del segon període que deixava el partit gairebé vist per sentència (48-23).

La dosificació dels minuts per part d'un Xavi Fernández que mai va deixar de pensar en Saragossa, la zona canària i el sorprenent recital de triples de Blanco Tineo van permetre que les visitants no se'n tornessin cap a les illes amb un marcador molt més advers, però, encara que el joc d'intercanviar cistelles va permetre al Gran Canària posar-se a només tretze punts en el marcador, un nou clínic de tir de les veteranes Jordana i Kuktiene va tornar a enlairar la renda per sobre dels vint punts en el darrer quart.