El trasllat de la cerimònia inaugural i de les finals de diumenge de Palamós a Girona és la nota més destacada de la setzena edició del MIC, que arrenca avui proposant un autèntic empatx de futbol per als propers cinc dies: ni més ni menys que 667 partits. El primer gran repte és omplir aquest matí el camp del Girona amb 9.300 espectadors (les taquilles estaran obertes a partir de les vuit per repartir les invitacions que fan falta per entrar), fet que convertiria el torneig en el que concentra més públic en un sol estadi de tots els de futbol base que es fan a Espanya.

El menú d'avui a Girona és summament atractiu. A les 9 trencaran el gel els juvenils del Palamós i el Vila-real. A les 10.10 començarà l'acte inaugural i a les 11.00 es disputarà el Girona-Barça cadet. Durant l'acte inaugural desfilaran per la gespa de l'estadi els representants dels més de 250 equips inscrits procedents d'arreu del món, xifra que representa un increment de 45 conjunts respecte de l'any passat. Totes les categories del torneig han experimentat un increment considerable en el nombre d'inscrits. Les més multitudinàries són la cadet i la infantil, amb 64 equips, seguida de l'aleví F-7 (48), la juvenil (40) i l'aleví F-11 (29). Per segon any consecutiu el MIC també aposta pel futbol femení, amb 8 participants en la categoria infantil-aleví, i tornarà a organitzar el MIC integra, dirigit a persones amb discapacitat, el proper dissabte a Vidreres (matí) i Palamós (tarda).

Un increment de participants també va lligat a un creixement en el nombre de seus. De 20 es passa a 22, amb les entrades de Girona i Fornells. Begur, la Bisbal, Calonge, Cassà, L'Escala, l'Estartit, Hostalric, Llagostera, Lloret, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu, Santa Coloma, Santa Cristina, Sils, Torroella, Tossa i Vidreres són les altres localitats que acolliran els partits, capaços de mobilitzar fins a 6.000 jugadors.

«Molts jugadors que han passat pel MIC han acabat triomfant a l'elit i per això cada vegada hi ha més observadors de clubs que s'acrediten per seguir el nostre torneig», subratlla Juanjo Rovira, el director. En aquesta edició el cartell torna a ser de primera fila, amb Barcelona, Reial Madrid, Espanyol, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Inter de Milà i Porto que envien equips per enfrontar-se a representants gironins com el Girona, el Quart, l'Olot, el Bisbalenc, el Begur o l'EF Baix Ter, entre d'altres. «En algunes categories està restringit el nombre d'equips catalans perquè no hi ha lloc, si no fos per això segur que encara tindríem més clubs de la província de Girona competint», destaca Rovira. La nota exòtica la posarà el representant de Filipines, amb la presència del Pilipines Dragons, i també hi haurà conjunts del Pakistan i el Perú, entre d'altres. Leo Messi, Neymar, Piqué, Sergio Busquets, Bartra, Sergi Roberto, Jordi Alba i Douglas (FC Barcelona), Marcelo (Madrid ), Lucas Silva (Olympique de Marsella), Cesc Fàbregas (Chelsea), Lucas Leiva i Coutinho (Liverpool), Víctor Álvarez (Espanyol) i Lucas Moura (PSG) són només una petita mostra d'estrelles que han passat per la competició.