El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, va assegurar ahir que haver comès irregularitats ell o els seus directius «només estan en la ment del secretari d'Estat» i que s'ha vist obligat a denunciar la FIFA l'intervencionisme de l'organisme governamental espanyol.

Després de veure com l'Assemblea General Extraordinària de la RFEF aprovava per gran majoria la modificació del reglament electoral i els Estatuts, canvis que retarden les eleccions a l'últim quadrimestre, i redueixen els membres d'aquesta, principalment els dels clubs, Villar va voler explicar-ne les diferències amb el CSD. «La directiva per unanimitat va decidir recórrer l'ordre ministerial perquè impugnem la de 2007. Llavors vam perdre el plet, intentarem guanyar-lo ara. Però per posicionament la RFEF ha d'exercir aquest dret, perquè considerem que és una intervenció en l'autogovern de la Federació», va indicar Villar.

El veterà dirigent del futbol espanyol va recordar que la Federació «quan considera que hi ha una intervenció governamental o de qualsevol institució administrativa té l'obligació de denunciar-ho a la FIFA» i va dir que de vegades li han cridat l'atenció per no fer-ho. «Durant anys la RFEF ha estat molt cautelosa però últimament s'ha enviat una carta signada per quatre directius perquè el TAD vol obrir-me un expedient. També s'ha informat d'altres interferències com la no aplicació de les sancions que posa la FIFA als nostres clubs, que aquí se suspenen, i les modificacions d'estatuts i reglaments de la LFP», va afegir Villar. Després d'insistir que la denúncia de possible ingerència a la FIFA no s'ha pogut frenar «per la intervenció del CSD últimament», Villar va ser contundent davant la falta de motius per sancionar perquè «no s'ha comès per la RFEF cap irregularitat estatutària ni reglamentària en el cas del Recreatiu i el Marino». «Només està en ment del secretari d'Estat i això també ho sap la FIFA. Amb tot el que ha passat no hem pogut frenar una acció penal contra el secretari d'Estat, però no de Villar sinó de la junta directiva. No em penedeixo de res, però aquesta és la realitat. Com que he hagut de suportar diverses accions criminals pel futbol i per fora del futbol el pitjor és el sofriment que tens darrere», va subratllar el president de la Federació Espanyola.

La resposta de Tebas

El president de la LFP, Javier Tebas, enfrontat a Villar, va anunciar que estudiarà emprendre accions legals contra l'aprovació del reglament electoral perquè «està ple d'il·legalitats» i va advertir que el CSD no ho aprovarà.«Jo no sabia que venia a un acte electoral. Trobo a faltar que no hagi fet referència en el seu discurs als escàndols de la FIFA. La Lliga no té cap guerra amb la Federació, però està d'acord amb la forma de gestió dels seus actuals dirigents. no permetrem que l'estament de clubs sigui reduït en base a uns arguments que no són certs», va afegir.