L'expresident del Barcelona, Joan Laporta, s'ha acomiadat emocionat de Johan Cruyff, "un home genial", en el que es va inspirar quan es va fer càrrec del club blaugrana entre 2003-2010.

Laporta es va fondre en una abraçada amb Josep Maria Bartomeu i es va emocionar davant la gran foto que presideix l'homenatge que el Barcelona ha organitzat al Camp Nou i que es prolongarà fins a dimarts que ve.

Per a Laporta, Cruyff va ser el seu mestre i el seu conseller esportiu. Ho va arribar a conèixer a través d'Armand Carabén, el directiu que en el seu moment va negociar el traspàs de l'holandès de l'Ajax al Barcelona, i va entaular una relació d'amistat.

"Acomiadem a un home que tenia una personalitat excepcional, un home que va ser genial, un personatge que va revolucionar el futbol amb la seva manera d'entendre aquest esport i la vida", ha assegurat.

L'expresident assegura que els seguidors culers van ser "uns privilegiats" per tenir-lo en el club. "Va ser una meravella com a jugador i ja llavors era una referència", ha dit.

Laporta també ha parlat de l'etapa de Cruyff com a entrenador. "Ens va donar la nostra primera Copa d'Europa i va ser l'inspirador que va crear un estil de joc que ha anat continuant al llarg de tot el temps. un estil de joc que va fer canviar la història del Barça", ha afegit.

"Tots els qui hem admirat i estimat a Cruyff estarem sempre agraïts pel que ens va donar", ha dit Laporta, qui ha enviat "un record per a tota la família Cruyff, que ho està passant molt malament en aquests moments per la pèrdua de ser un ser tan estimat".