El Barcelona Lassa va fer bons els pronòstics que el donaven com a gran favorit per endur-se el títol del torneig Internacional Costa Brava Girona Bàsket 2016 i ahir va derrotar el UER Pineda en la final cadet masculí per 106-70. El conjunt blaugrana ha disputat un torneig gairebé perfecte, imposant-se amb claredat en tots els partits i ahir al matí va tornar a fer el mateix. El Pineda, que ha realitzat un campionat brillant, derrotant equips de l'entitat del Reial Madrid o l'Ulm alemany en les semifinals, va haver de resignar-se davant la gran superioritat física dels blaugrana, que comptaven en el seu equip amb homes com Tomas Balciunas (1,98) o Nikola Zizic (2,06), mentre que el jugador més alt de l'equip que dirigeig Raul Galobardes feia 1,89.

En el partit pel tercer i quart lloc l'Ulm alemany va imposar-se al Manyanet Molins, mentre que el Reial Madrid finalment només va poder acabar en cinquena posición, en derrotar al CBA Canàries, on juga el gironí Roger Guardiola.

La categoria infantil masculí, que s'ha jugat entre Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Bescanó, ha estat una de les més competides de totes, ja que s'han pogut veure grans equips. Finalment el guanyador ha estat l'equip lituà de la Fundació Arvydas Sabonis, que ahir al migdia es va imposar a la gran final al Fundación 5+11 (equip de base del Laboral Kutxa) per 69-47. Els lituans han demostrat ser el millor equip del torneig al llarg dels tres dies, guanyant tots els partits i demostrant una gran qualitat. Ahir al matí, també es va jugar el partit pel tercer lloc, en el CBA Amsterdam va acabar derrotant al Real Madrid que va finalitzar el torneig en quarta posición. El representant gironí en aquesta categoria, el CESET va acabar en quinzena posición després d'imposar-se al Manyanet Molins en el darrer partit.

El Sant Lluís, en femení

Pel que fa a la categoria cadet femení que s'ha dut a terme al pavelló de Fornells, l'UniGEiEG es va quedar a les portes de reeditar el títol que va aconseguir l'edició anterior, ja que ahir en la final, va caure derrotat pel CCE Sant Lluís de Menorca per 43-58, fet que li donava el títol a les balears i deixava en el segon lloc a les gironines. Ambdos equips havien coincidit a la fase de grups, amb identic final, però en les semifinals les jugadores de Yeray Gonzalez van derrotar el fins aleshores invicte i campió de grup Viu Bàsquet Mallorca, tercer.

El CEB Girona mini va quedar-se a les portes del títol de mini masculí, en caure derrotat en la gran final davant l'Iberostar Canàrias, en un partit brillant i igualat per un increible 91-97. Els gironins han fet un gran torneig i han demostrat la seva gran qualitat, però els canaris en un final a cara o creu, es van acabar enduent el torneig. L'altre representant gironí, el CESET ha plantat cara a tots els seus rivals, però només va poder finalitzar en desena posició.

En la categoria infantil femení, que només tenia un grup i es disputava en el format de lligueta, l'UniGEiEG s'ha proclamat campió en guanyar tots els partits, cinc, que ha disputat. Les gironines han fet un gran torneig i han demostrat ser superiors als cinc rivals als que s'han enfrontat. L'AE Fornells, l'altre representant gironí, ha finalitzat en una magnífica tercera posició.

Finalment, en mini femení, el Sant Lluís de Menorca s'ha endut el títol en guanyar tots els partits, mentre que el GEiEG ha finalitzat en segona posició. El Bescanó ha acabat quart, el CESET cinquè i el FD Cassanenc sisè.

Gran suport al bàsquet base

El pavelló Girona-Fontajau va enregistrar ahir una gran entrada per veure la final de la categoria cadet masculí, tractant-se d'equips de promoció, ja que gairebé 700 persones van assistir al partit que enfrontava al FC Barcelona i al UER Pineda. Girona i les diferents poblacions que han acollit el torneig, han demostrat estar al costat del bàsquet de formació, ja que al llarg dels tres dies han anat omplint els diferents pavellons on es disputaven els partits.

A més a més, el torneig està molt present a diverses xarxes socials com son el Facebook, Twitter o Instagram. En aquesta edició, el seguiment ha estat espectacular com ho demostra el fet que en el Facebook, en només 3 dies, han rebut gairebé 17.000 visites.

Una de les grans novetats d'aquesta tercera edició, ha estat la presencia de Televisió de Girona al llarg dels tres dies. El mitjà gironí ha fet un resum cada dia de cada jornada i a més a més ha retransmés en diferit els partits de la categoria cadet masculí de les semifinals, 3r i 4t lloc i la gran final. Aquest serán oferts avui a les 13.30, 17.00, 19.00 i demà a les 11.00, 13.00, 20.00 i 22. A més es faran en streaming, de manera que es podran veure a tot el món.