La selecció espanyola femenina de waterpolo va aconseguir ahir la classificació per als Jocs Olímpics de Rio després de superar Holanda en els quarts de final del preolímpic que s'està celebrant a la ciutat holandesa de Gouda per un clar 10-7.

Aquesta classificació, a més a més, porta implícita la presència, gairebé segura, d'una esportista gironina als propers Jocs Olímpics, ja que l'olotina Jennifer Pareja és una de les fixes a l'equip de Miki Oca, de fet és la capitana de l'equip des del 2012.

El camí, en aquest preolímpic no ha estat fàcil, degut a que hi havia dotze equips participants per quatre places. Els equips van quedar enquadrats en dos grups de sis i a Espanya li va tocar entrar al grup A amb Grècia, Estats Units, Japó, Sudàfrica i Canadà.

Les de Miki Oca van començar el preolímpic amb una derrota davant Grècia (11-14), però es va saber refer amb una clara golejada davant el Japó (6-23). En el tercer partit les de Miki Oca es van haver d'enfrontar als Estats Units, una potència i van saber-los plantar cara, però van acabar caient per 6-8. Finalment, els dos darrers partits van ser ben resolts davant Sudàfrica (22-2) i Canadà (6-10), aconseguint classificar-se com a tercera del seu grup, rere Estats Units i Grècia.

Això feia que en el seu creuament de quarts s'hagués d'enfrontar a les segones classificades del grup B, equip que no era altre que l'amfitrió, Holanda. La selecció espanyola no es va deixar intimidar per l'ambient a la piscina, sortint amb el cap mot fred i les idees molt clares, cosa que va fer que s'adjudiquessin el primer parcial per un clar 1-4. En el segon quart les forces van ser més igualades i es va arribar al descans amb tres gols de renda per les de Miki Oca, 3-6. A la represa Espanya sabia mantenir les idees clares i es va posar amb un clar 3-8 en el marcador, moment en què va començar la reacció local, que es van posar 7-8, però una apretada al final de les espanyoles va establir el definitiu 7-10, donant-los el bitllet cap a Rio. A les semifinals Espanya jugarà contra Itàlia. L'altra semifinal la jugaran Estats Units i Rússia.