El F.C. Barcelona i l´Espanyol van proclamar-se campions de les dues categories alevins (futbol 11 i futbol 7) de la 16a edició del Torneig de Futbol Base MIC - Mediterranian International Cup. En la modalitat aleví F-11, el Barcelona va aconseguir superar el Reial Madrid (2-0) en una final que ha reproduït, per segon any consecutiu, el clàssic del futbol estatal i que el 2015 va acabar amb triomf madridista. En aleví F-7, l´Espanyol va aixecar el trofeu de campió després de vèncer el València CF (1-5), i va reeditar la victòria aconseguida l´any passat contra el mateix rival. Aquests dos enfrontaments es van celebrar a l´Estadi Municipal Palamós-Costa Brava que va presentar una gran entrada, amb més de 3.500 espectadors.

El Barça va aconseguir el títol de la categoria aleví (F-11) després de guanyar el seu etern rival per 2-0. Els blaugrana van dominar la final en tot moment, però no van aconseguir moure el marcador fins a la segona meitat. Aquest és el 14è triomf del FC Barcelona a la història del MIC.

L´aleví (F-7) de l´Espanyol va imposar-se al València per 1-5 en una final que els blanc-i-blaus van sentenciar amb tres gols entre els darrers instants del primer temps i els primers minuts de la represa. Amb aquest triomf, l´Espanyol va aconseguir el seu quart títol aleví (F-7) consecutiu i el club barceloní sadjudicava el seu desè trofeu del MIC.

En les finals de la fase de consolació, l´aleví (F-11) de l´EF Gironès Sàbat va superar el Nacka FC (1-3), mentre que l´aleví (F-7) del Maccabi Netanya va aconseguir vèncer el CE Banyoles (3-2).

Ahir a la tarda, també a Palamós, la UE Cabanes va imposar-se en la categoria femenina en derrotar el CE Llerona a la final (0-3) amb un trio de gols de Carla Roig, convertint-se en l´únic equip gironí campió d´una categoria en aquesta edició del MIC, mentre que l´equip Espanyol Special ha guanyat el MIC Integra en superar el Figueres Units A a la final (1-2). En la fase de consolació femenina, el Sant Celoni ha guanyat L´Estartit (0-3).

Així mateix es van donar també els premis individuals a cadascuna de les categories, en què Coca-Cola patrocinava el premi a millor porter i CaixaBank al millor jugador. En categoria Aleví (F-11) el millor porter va ser Rhys Parry (Stoke City), mentre que el millor jugador fou Adrià Capdevila (Barça). Pel que fa a Aleví (F-7) el millor porter va ser Dani Alcover (València) i el millor jugador Marc Sorroch (Espanyol). En l´apartat femení Aina Sararols, del Cabanes, va ser la millor portera mentre que la jugadora del Llerona Carola Fontan es va endur el premi a millor jugadora. Finalment, en categoria Integra el millor porter va ser Nelson Simon (Figueres Units A) i el millor jugador Jordi Millastres (MAP Negre).