La final masculina del tercer Torneig de Bàsquet de Farners va ser apassionant. Digne de professionals. El resultat final (86 a 80) demostra el nivell dels dos equips, que van exhibir un joc espectacular en atac. El partit va començar amb avantatge pel Barça (7-0 en dos minuts), però el Madrid es va refer des de la defensa i intimidació de Bossirou Faye (2 taps) i va capgirar el marcador fins deixar-lo (9-12). La igualtat en aquest primer quart va ser màxima, de fet com bona part del partit i va acabar amb el resultat de 20-23. L'inici del segon quart també va tenir alternances constants i el Barça igualava el partit (27-27) endurint la defensa, cosa que obligava a demanar temps mort a l'entrenador blanc. El ball de punts seguia, i cap equip podia escapolir-se en el marcador fins al 39-40 del descans.

El tercer quart va ser clau. Una ratxa espectacular dels blaugranes els va disparar deu punts amunt fins al 59 a 49. El Madrid ho intentava però el Barça responia cada moment amb més efectivitat. Malgrat que els blancs ho continuaven provant, els catalans manetnien el llistó i van aconseguir arribar al final del tercer quart amb 9 punts per sobre. A partir d'aleshores només es tractava de mantenir la distància en el marcador. No només això, els blaugranes van apretar i van distanciar-se encara més. Semblava que el partit acabaria amb exhibició blaugrana i un avantatge considerable. De fet, a 7 minuts pel final, els homes de Xavi Pardina, guanyaven per 17 punts de diferència i dominaven a plaer un partit fins aleshores complicat. Tot semblava resolt, però a partir d'aleshores la reacció del Madrid a còpia de triples i tirs lliures s'han posat a dos punts a falta de 13 segons. El Barça però va mantenirel cap fred i va acabar guanyant el partit.

Final femenina desigual

On no hi va haver-hi tanta emoció va ser en la final femenina. Tot i que el Mataró va començar molt encertat i amb avantatges importants, el Sant Adrià enduria la defensa a partir del segon quart i igualava el partit. Tot i això el poc encert que fins aleshores havia mostrat el Sant Adrià, feia preveure una segona meitat emocionant. Però un lapidari parcial de 0 a 14 en el tercer quart va decantar el partit cap al Sant Adrià i deixava sense capacitat de reacció un Mataró que va abaixar els braços al veure la diferència.

Malgrat que quedava per disputar-se un quart, les mataronines no van poder capgirar la dinàmica. De totes maneres van mostrar-se molt competitives fins al final on van apretar, però el Sant Adrià no es va deixar sorprendre, gràcies a una Cèlia Carbonell exhuberant que va anotar 24 punts punts i va aconseguir un 31 de valoració.