L'estadi de Montilivi va ser ahir l'escenari del punt final del torneig MIC 2016. Quatre dies sense parar de futbol en 22 municipis de la província de Girona van finalitzar a l'estadi de la capital gironina amb els tres últims partits de la present edició del torneig.

Enguany les finals de les categories Infantil, Cadet i Juvenil es van jugar a Montilivi i no a Palamós, com era habitual en les altres edicions. El sol i el bon temps van acompanyar tots els equips i aficionats, que es van apropar al camp per veure tres partits que van ser molt vibrants fins al xiulet final dels àrbitres. Amb alegries i desil·lusions a parts iguals pel ?resultat de les finals, els participants i l'organització del torneig coincidien a confirmar novament l'èxit d'un dels tornejos més populars, sinó el que més, de Setmana Santa. Més de 250 equips catalans, espanyols i també vinguts d'arreu del món, de països de tots els continents, van disfrutar del futbol i de Girona.

Després de les apassionants finals del futbol 7 i la dels alevins de futbol 11 que es van disputar el passat dissabte a l'estadi Palamós Costa-Brava, ahir, a Montilivi, Nàstic, Barça i Màlaga van ser els tres últims equips que es van coronar.

A les deu es donava el tret de sortida d'un matí apassionant i ple de futbol. Els primers a fer rodar la pilota van ser els equips de l'Espanyol i el Nàstic de Tarragona, de la categoria cadet. Els dos conjunts van posar el llistó molt alt en la matinal després d'oferir un partit molt intens i atractiu per al públic, que s'anava acostant a l'estadi amb comptagotes tot i que el temps acompanyava. L'Espanyol es va avançar al marcador però el Nàstic, contra pronòstic i sorprenent el conjunt perico, va aconseguir empatar immediatament gràcies a Guillem Martínez. El coratge i joc físic dels tarragonins va desmantallar el joc de l'Espanyol i novament Guillem, a 30 segons del final del partit, va anotar l'1 a 2 definitiu amb un cop de cap, que va fer embogir tota l'expedició del Nàstic de Tarragona.

Un final èpic en el primer partit. El duel anava destinat als penals però l'equip, a priori més petit, va aconseguir donar la sorpresa i va deixar el gran amb un pam de nas. ?Pro?bablement un dels moments del torneig i que demostra la màgia del MIC.

La gent seguia omplint la graderia de Montilivi just abans del segon partit, la final de la categoria Infantil, que van disputar l'Espanyol i el Barça. Segurament va ser el punt més àlgid del matí pel que fa a l'afluència d'espectadors, amb Montilivi amb unes 5.000 persones.

La final Infantil va ser una de les més espectacular del torneig. Els blaugrana es van imposar per 2 gols a 3, un fet gairebé inexplicable a l'inici de la segona meitat. En aquest instant, justament als 44 segons de la represa, l'Espanyol es va situar amb un 2 a 0 al marcador i mostrava un millor joc que els culers, que semblaven desesperats en no poder perforar la porteria contrària. Quan ho van fer per primera vegada, la seva moral va pujar i van posar la por al cos a un Espanyol que va veure com, en pocs minuts, el Barça remuntava el partit per acabar adjudicant-se el torneig, després d'aixecar el partit en poc més de 20 minuts.

L'últim partit del MIC va ser la final dels més grans, dels juvenils. El Màlaga arribava al duel com a favorit després de guanyar el torneig les últimes dues edicions i va fer bons els pronòstics contra l'Espanyol. L'equip andalús va ser superior als catalans i tot i la fredor del partit i de Montilivi, que s'anava buidant a mesura que avançava el duel, el Màlaga va fer bons els pronòstics i va aixecar la copa per tercera vegada consecutiva després de superar el conjunt perico per 2 gols a 1. Els andalusos van avançar-se per dos gols i amb la final ja pràcticament al sac, van veure com ja al temps afegit el conjunt espanyolista va marcar el gol de l'honor i es va haver de conformar amb el subcampionat.

Amb el Màlaga aixecant l'últim trofeu, el torneig MIC va tancar les portes fins a l'edició de l'any que ve, en la qual ja s'està treballant.

De fet, el director del MIC, Juanjo Rovira, va confirar que "tots els equips han marxat molt contents" de la seva participació i també de l'estada a les comarques gironines en una altra edició de rècord.

El mateix Rovira va dir que "hem fet un pas endavant amb el MIC, hem tingut més equips i amb més països representants". Enguany també s'han afegit seus que en edicions anteriors no hi eren, com l'escenari de les finals d'ahir, Montilivi, que va afavorir "un increment d'espectadors a tots els camps", segons Juanjo Rovira.

Com passa des de l'any 2012, el Torneig MIC també va concedir el premi de periodisme esportiu Dani Montesinos, periodista col·laborador del torneig que va morir en un accident de trànsit, a Lisabeth Cid i Sara Giménez. També es va donar el premi del fair play al KAS Eupen de Bèlgica, en part a causa dels atemptats de Brussel·les i que van agafar l'equip a punt de viatjar a Girona.

L'èxit i participació del Torneig MIC en aquesta edició quedarà present fins l'any que ve.