El Barça va tornar a la feina ahir per preparar el clàssic de dissabte al Camp Nou (20.30) contra el Reial Madrid, pràcticament en família. Després de tres dies de festa, Luis Enrique va dirigir una sessió ahir a la tarda amb pocs jugadors del primer equip degut a l'aturada per compromisos internacionals. Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic, que no van anar amb les seves seleccions per problemes físics, es van exercitar fent feina de recuperació amb l'objectiu d'estar a punt per dissabte. Avui, està previst que s'incorporin els quatre jugadors internacionals amb Espanya. De totes maneres, Jordi Alba haurà de fer-se una ecografia per garantir al cent per cent que les molèsties al turmell amb què va acabar l'amistós contra Romania no seran cap impediment per jugar contra l'equip de Zidane. No obstant, segons apuntava l'edició digital del diari Sport ahir al vespre, el jugador estarà dissabte a la disposició de Luis Enrique. No serà fins dijous quan Luis Enrique haurà pogut recuperar tots els futbolistes internacionals. Neymar ja és a Catalunya perquè una sanció li ha permès avançar la tornada, estalviant-se el duel amb Paraguai.

Està previst que aquest matí l'equip torni de nou a la feina per continuar preparant el clàssic. També està programat que els integrants del primer equip visitin el Memorial dedicat a Johan Cruyff per on han passat ja gairebé 45.000 persones.

Per altra banda, Football Leaks va tornar ahir a escena per revelar, en aquesta ocasió, els secrets de l'operació que va dur Luis Suárez al Barça procedent del Liverpool. Aquesta web russa però gestionada per portuguesos que es dedica a treure a la llum pública els contractes de molts futbolistes d'alt nivell, aquest cop ha llançat el seu atac sobre el Barça, desvelant una de les seves operacions, la del contracte del fitxatge del davanter uruguaià, que va arribar al club blaugrana a l'estiu de 2014.

Segons la filtració de Football Leaks, l'acord al qual van arribar tots dos el FC Barcelona i el Liverpool per al traspàs del jugador uruguaià establia un pagament de 65 milions de lliures (al voltant dels 82 milions d'euros), que havia de repartir en cinc terminis de 16.450.000 al juliol de 2014, gener de 2015, juliol de 2015 i gener de 2016, més un últim pagament d'altres 16,4 milions previst per aquest mes de juliol de 2016.

En altres paraules, i segons aquesta polèmica web, Luis Suárez no és encara propietat absoluta del FC Barcelona, ja que no serà fins aquest estiu quan es tancarà definitivament el fitxatge, amb el pagament dels 16,4 milions d'euros que resten per abonar al Liverpool. Suárez va ser el fitxatge estrella de la temporada 2014-15 i va signar un contracte per cinc anys després de marcar 31 gols amb el Liverpool i conquerir, junt amb Cristiano Ronaldo, la Bota d'Or.

En només dos anys vestint la samarreta blaugrana, el davanter uruguià ha confirmat totes les expectatives que el van dur al Camp Nou, i forma juntament amb Leo Messi i el brasiler Neymar, el millor trident de la història del futbol. Cal recordar que Luis Suárez va arribar al Barça sense poder jugar per a una dura sanció després de la mossegada que va protagonitzar a l'italià Giorgio Chiellini en un partit del Mundial de Brasil contra Itàlia. Ara caldrà veure quina serà la següent filtració que Football Leaks desvelarà.