El running està de moda i ha vingut per quedar-se. D'això no n'hi ha cap dubte i ho pot certificar l'extens calendari de curses que es duran a terme només a Girona ciutat durant aquest 2016: més d'una trentena. Se l'anomeni footing, running o, simplement, anar a córrer, representa una disciplina a l'alça, en contínua expansió i que guanya adeptes fins i tot en els ?menys preparats. Quan s'acabi ?l'any, a la província de Girona s'hi hauran celebrat més d'un centenar de carreres, amb més o menys ambició, i amb circuits urbans o de muntanya. El secret d'aquest èxit? Segurament que córrer és barat comparat amb molts altres esports i que a mida que es va entrant en l'esperit competitiu cada vegada enganxa més els qui ho practiquen, disposats a millorar dia a dia les marques.

La regidora d'Esports, Isabel Muradás, admet que «cada any hi ha més curses perquè cada any el running està més de moda», i ho va considerar «un fenomen evident, fins i tot en l'àmbit de la dona, que cada vegada està participant més i això fa que augmenti el nombre d'inscrits i que associacions de veïns s'animin a organitzar curses perquè tindran una bona resposta». Girona té una cursa, precisament, dedicada en exclusiva a les dones que, segons la responsable municipal d'Esports, aquest 2016 aspira a tenir 4.000 inscripcions. A banda de les proves clàssiques com els 10 KM de Girona, les curses Ciutat de Girona, la cursa del Carrer Nou o la Sant Silvestre, darrerament n'han nascut de noves com la de Carnestoltes o les impulsades des de diversos barris de la ciutat. Aquest any també serà multitudinària, el 19 de juny, la cursa de RAC-1, celebrada el 2015 a Barcelona i que aquest 2016 es farà a Girona.

«L'atletisme és un dels eixos fonamentals en el nostre objectiu de ser Destí turístic esportiu», afegia Isabel Muradàs, que considera que encara no s'ha tocat sostre però que també admet que «no volem morir d'èxit». Un altre dels factors que apunta per l'increment de curses és «el factor solidari» que tenen moltes de les proves «perquè hi ha entitats que hi veuen una bona manera de col·laborar i això la gent també ho agraeix».

Antonio Parra, per la seva banda, organitzador dels 10 KM de Girona, que el proper 10 d'abril arribaran a la 19ena edició, i de la Cursa de la Dona, en canvi, sí que pensa que el calendari comença a donar mostres de saturació. «Nosaltres per això ens hem fusionat amb la City run de La Salle», recordava. Per Parra «hi ha tantes curses que després n'hi ha que no poden oferir els mínims. Hem tocat sostre, no perquè falti ambient o interès, sinó perquè cada vegada hi ha més carreres i el participant es tornarà més selectiu a l'hora de triar. Cal prioritzar abans que res la qualitat i els serveis que s'ofereixen als atletes».