El 23 d'abril del 2015, en una diada de Sant Jordi amb cinc mil persones omplint Fontajau en un partit de bàsquet femení, l'Uni va guanyar un històric títol de Lliga i avui, una mica menys d'un any després, les gironines poden tornar a certificar l'accés a una final que, amb tota probabilitat, serà contra el mateix rival: Perfumerías Avenida. Dimecres, amb Noe Jordana sortint al rescat de l'equip en el darrer quart, l'Spar Citylift Girona va guanyar a la pista del Conquero (72-79) en el primer partit d'un play-off de semifinals que pot quedar resolt aquesta tarda (19:00) si el Conquero no ho evita. I atenció que, a diferència del que molta gent es podia pensar, les andaluses no han tirat la tovallola i ahir van convèncer Talia Caldwell perquè jugui aquesta tarda a Girona. A diferència del que va fer la seva companya Elonu, la pivot nord-americana es va negar a jugar dimecres pels impagaments del club. Ara, però, Caldwell ha canviat d'opinió i el tècnic del Conquero, Gabi Carrasco, comptarà amb sis professionals. Entre elles les dues jugadores més valorades de la Lliga: Elonu i Caldwell.

"Encarem el partit sense cap mena de confiança. Estem contents i satisfets d'haver superat dimecres el primer obstacle, però els partits no es guanyen parlant sinó a la pista. Màxima concentració i mínima confiança entesa com a relaxació", diu un Xavi Fernández que, a Huelva, va veure com una tàctica gairebé suïcida l'opció de Gabriel Carrasco, que va ordenar quaranta minuts de zona, que tot i que concedia molts tirs va acabar posant nerviós un Uni que, entrat en el darrer quart, va veure com un triple de Haley Peters les deixava nou punts per sota en el marcador (59-50). Amb Jordana en pista, l'Uni va recuperar el punt de pausa en atac i, amb les locals molt esgotades, la veterana base de l'Uni va connectar amb Ify Ibekwe per acabar guanyant el partit.

"El plantejament de quaranta minuts en zona amb només cinc jugadores ens va sorprendre perquè era molt arriscat, però el nostre handicap és que no vam poder comptar amb plenes condicions amb la nostra única base i, per moments, vam tenir problemes per jugar amb ordre", argumenta un Xavi Fernández que avui es pot trobar amb un escenari semblant amb l'únic canvi que, quatre dies més tard, Noe Jordana està millor de la seva lesió muscular.

El que ara pot canviar és el guió del Conquero. "Sabem que si volem portar de nou la sèrie a Huelva hem de fer una cosa excepcional a Girona", reconeix Gabi Carrasco, que, però, ara avui tindrà una pivot gran i rebotejadora a dins, Caldwell, i ja no està tan obligat a defensar en zona i, a sobre, podrà anar fent alguns canvis per arribar al final menys desgastades que en el partit de fa quatre dies: "Ningú esperava que dimecres tinguéssim la més mínima opció només la falta de gasolina i l'entrada de Noemí Jordana ens va fer claudicar".