El primer dels dos duels fratricides a la Lliga de Campions arriba aquest vespre al Camp Nou (20.45 hores) en un partit dels grans, però que cita a dos conjunts en estats d'ànim diferent, com és el dubitatiu Barcelona, que ve de perdre el clàssic, contra l'exultant Atlètic, embalat després del 5-1 al Betis.

No va ser un sorteig el de quarts de final que agradés a cap dels dos clubs, però és possible que hi hagi més incomoditat al bàndol blaugrana que no pas al matalasser;segurament pel record encara recent de l'eliminació del Barça fa dos anys, quan va caure davant l'equip del Simeone abans de rubricar un any per oblidar. Aquesta vegada, això no obstant, carrega el conjunt català amb una història molt més estimulant que no pas el seu rival, ja que des que Luis Enrique Martínez va entrar en el càrrec, tot el que ha jugat contra l'Atlètic ha acabat amb triomf dels barcelonistes.

La Lliga de Campions és l'ambició de l'Atlètic, que per tercer any seguit s'acomoda entre els vuit millors d'Europa i arriba reforçat al Camp Nou per la golejada de dissabte al Betis (5-1) i per la recuperació del seu líder defensiu, l'uruguaià Diego Godín, a punt per al partit després de superar una lesió muscular.

És una esperada i immillorable notícia per al conjunt blanc-i-vermell, però no l'única. El tècnic també disposa del central montenegrí Stefan Savic, ja restablert, primer, d'una lesió muscular i, després, d'una infecció en una ungla, i del belga Yannick Carrasco, que ja ha superat un traumatisme al turmell.

El Barça tenia un ull posat des de fa unes quantes setmanes en la recuperació del puntal en la defensa atlètica, i més quan Giménez també havia ingressat a la infermeria. En l'última visita de Godín al Camp Nou, l'uruguaià va enfilar el túnel de vestidors després de veure dues grogues. També espera el Barcelona recuperar quelcom fonamental en el seu equip, com és l'esperit que va quedar una mica damnificat després de perdre el clàssic l'últim dissabte contra el Reial Madrid (1-2), però sobretot la condició física d'algun dels seus atacants, després que amb l'esforç que els tres de davant (Messi, Neymar i Suárez), especialment els dos primers, van haver de fer en els partits de selecció, la resposta a la Lliga va ser molt insatisfactòria.

Contra el Madrid, es va veure un Barça cansat. Molt poc expeditiu i mancat d'idees per desmuntar la línia defensiva que li va armar Zinedine Zidane, però per damunt de tot, un grup molt exhaust. Luis Enrique ha assegurat en més d'una ocasió que el seu equip està millor que l'any passat, i que en aquest acabarà millor que l'anterior curs, però les alarmes es van encendre quan es va veure a més d'un jugador caminant, i el preparador va optar per treure Rakitic per Turan, fet que va trencar el centre del camp per la meitat.

El Barça requereix una actualització immediata de l'estat d'ànim dels seus futbolistes, així com també necessita del lideratge de Piqué i d'un centre del camp que sigui més creatiu i combatiu que la imatge que ha ofert en els dos últims partits. Però per damunt de tot, la pressa amb majúscules assenyala als tres de dalt, on el gol ha desaparegut. I és que en els dos últims partits oficials només ha marcat Neymar. Va ser des del punt de penal contra el Vila-real al Madrigal.

Aleix Vidal, lesionat

El lateral barcelonista Aleix Vidal va patir una lesió muscular durant l'entrenament d'ahir i estarà una setmana de baixa, segons va informar el club blaugrana. El comunicat feia referència a una elongació a l'adductor de la cama dreta.