Dos gols de Luis Suárez a la segona meitat van permetre al Barça capgirar el partit contra l'Atlètic de Madrid (2-1), que s'havia avançat amb un gol de Fernando Torres en el primer temps i que va veure com l'expulsaven al minut 35. Va ser un gran partit de futbol, un duels dels grans de la Lliga de Campions, jugat amb molta intensitat i que es va decidir pels detalls i per la qualitat dels dos «9».

El 2-1 ho deixa tot obert per a la tornada. Els blaugrana van patir en la primera part davant un bon Atlètic, però es van centrar en la segona, en què van marcar dos gols, però van tenir moltes més ocasions per incrementar la seva diferència.

Va ser un partit de matisos fins a l'expulsió de Torres, amb un Atlètic que va calcar el plantejament del partit de Lliga, quan va anar a buscar els blaugrana a la seva àrea davant d'un Barça que va anar trobant el seu joc amb el pas dels minuts i arraconant poc a poc al seu rival.

Els blaugrana van jugar amb el record de l'última derrota davant el Reial Madrid, en Lliga, i amb un punt d'ansietat, encara que semblaven tenir les idees més clares. Abans del minut 19, els de Luis Enrique van tenir tres bones arribades, dues per mitjà de Messi i una més clara de Neymar. L'argentí, un altre cop jugant pel mig, va rematar fora en el minut 5 i en el 12; Neymar, en el 19, va errar de cap quan es va trobar amb Oblak després d'una gran centrada d'Alves.

Torres avança l'Atlètic

Fins llavors, l'Atlètic de Madrid s'havia limitat a veure i a esperar. Parapetat amb Gabi i Koke al mig del camp, amb la velocitat de Carrasco i la classe de Saül per les bandes, el desbordament de Griezman i esperant l'oportunisme de Fernando Torres. A tot aquest còctel de bones intencions s'hi va sumar l'habitual ordre dels matalassers. Els de Simeone van respondre amb un eslàlom de Griezmann (min. 24) abans del sorpasso. Koke va fer una magnífica passada a l'espai a Fernando Torres, que va batre per sota les cames a Ter Stegen.

En 25 minuts, l'Atlètic ja havia aconseguit el seu objectiu, marcar, i el Barça va entrar en estat de xoc, tant que va estar a punt d'encaixar un segon gol, per mitjà de Griezmann, encara que aquesta vegada el porter blaugrana va estar superb (min.32 ).

Fins al final del primer temps, el protagonista va ser Torres. L'autor del gol, que havia vist una groga al minut 29 per una acció amb Neymar, va jugar amb foc abans de cremar-se. El «9» de l'Atlètic va arribar tard en una acció amb Busquets i va veure la segona groga. Hauria de jugar el seu equip 55 minuts amb un menys. L'escenari va ser un altre, no va quedar res d'aquell competit partit inicial. L'Atlètic es va tancar al voltant de la porteria de Oblak, però amb prou feines va patir en els deu minuts finals del primer temps davant un Barça amb massa dubtes, oferint un joc molt pla i sense capacitat de sorprendre.

L'equip de Luis Enrique que tenia una idea de joc fins al 0-1, la va perdre a partir del gol de l'Atlètic. Malgrat jugar amb un menys, els de Simeone van tenir una gran acció de Carrasco en l'inici del segon temps per rematar el partit. Aquesta jugada va ser l'espurna que necessitava el Barça, que veia com se li'n anava el partit i qui sap si l'eliminatòria i va prémer l'accelerador. Amb un futbol desbocat, els de Luis Enrique van ofegar al rival a la seva àrea i van tenir a l'Atlètic contra les cordes.

Una rematada de xilena de Messi al 49, un altre al travesser de Neymar, i dues més del brasiler solucionades per Oblak, van servir d'avís que el decorat era un altre. El miracle de l'Atlètic era mantenir la seva porteria a zero. Simeone va posar Augusto per Carrasco, però el seu equip no aconseguia sortir de la cova.

Jugant per les bandes, amb Messi d'organitzador, el Barça va anar pastant el seu millor joc. Neymar, un dels més actius, va dibuixar una altra diagonal i la rematada va sortir fora per poc (m.61). L'empat (1-1) va arribar per mitjà de Luis Suárez, que va desviar un xut d'Alba per batre Oblak en el minut 63, portant el deliri al Camp Nou i obrint els millors minuts del seu equip anit.

Els blaugrana van trobar el seu espai jugant per les bandes, van tirar d'èpica davant d'un rival que tremolava cada vegada que algun jugador del Barça encarava l'un contra un i va aparèixer novament Suárez per desequilibrar la balança. El nou del Barça, autor del primer gol pràcticament en la seva primera rematada a porta, es va superar quan va connectar amb una ràpida paret amb Alves i va rematar plàsticament de cap en el minut 74. Era el 2-1 i la culminació d'una remuntada que duia el nom del davanter d'Uruguai. Els quedava temps als blaugrana per intentar alguna cosa més, però no ho van aconseguir. Tot queda obert per a la tornada. En una setmana s'endevina una altra batalla, aquest cop al Calderón, amb un suculent premi: les semifinals de la Champions.