Nascut a Barcelona fa 83 anys, David Moner ha estat un dels grans promotors català de les darreres dècades a través de la presidència de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, càrrec que va ostentar des del 1996 fins als 2014 i que sempre va compaginar amb la seva carrera professional dirigint un despatx d'advocats a la capital.

Moner va viure de jove a Banyoles, d'on era originari la seva família i on ell va entrar en contacte amb esports com la natació o el waterpolo, i sempre ha estat molt vinculat a la població on tenia una residència i a on remunten els seus primers passos com a directiu al Club Natació Banyoles, entitat de la qual va ser un dels principals impulsor del seu creixement al costat de Llorenç Castanyer i Jordi Gimferrer. Anys després també va ser president de la Federació Catalana de Natació, de 1977 a 1981, i de 1985 a 1995.

Al llarg de la seva vida, David Moner va rebre diferents reconeixements com la Creu de Sant Jordi, els Anells d'Or del Comitè Olímpic Internacional, o el nomenament com cavaller de l'Ordre del Mèrit Internacional de la República Francesa.