Feia ja gairebé quinze dies que Rafinha tenia l'alta i algun més que treballa amb normalitat a les ordres de Luis Enrique. Tot i això, va ser la lesió d'Aleix Vidal dilluns a la tarda el que va precipitar el seu retorn a una llista de convocats. No només això sinó que, veient com d'encallat estava el partit contra l'Atlètic de Madrid, Luis Enrique va decidir fer entrar al camp el mitjapunta hispanobrasiler. Era el seu retorn als terrenys de joc, amb la samarreta blaugrana -ja va tenir minuts amb la selecció olímpica brasilera- després que patís una greu lesió de genoll en el partit de la fase de grups de la Lliga de Campions contra el Roma a causa d'una duríssima entrada de Nainggolan.

Han estat set mesos llarguíssims per a l'exjugador del Celta que ahir, per fi, va tornar-se a sentir futbolista. Rafinha va ser el recurs de Luis Enrique per mirar de trobar algun forat al bloc compacte de 9 jugadors i el porter que l'Atlètic tenia disposat. El brasiler estava a punt saltar al terreny quan Luis Suárez va connectar un cop de cap que culminava una excel·lent jugada col·lectiva amb el 2-1 i remuntava el partit. Tot i capgirar el marcador, Luis Enrique no va dubtar a fer entrar Rafinha al camp en el lloc de Rakitic. El jove del planter no va decebre i tant en atac com en defensa va complir amb escreix. Ofensivament va oferir-se com una alternativa més a les habituals i molt vigilades de Neymar, Messi i Suárez i fins i tot va tenir alguna opció per marcar. A més a més, Rafinha va aportar un treball defensiu destacat cobrint en tot moment l'esquena d'un Dani Alves desbocat a l'atac i evitant els perillosos contracops dels matalassers.

L'alta de Rafinha és una excel·lent notícia per a un Luis Enrique que ha perdut Mathieu pel que resta de temporada i tampoc podrà comptar amb Sandro Ramírez fins d'aquí a unes setmanes. A més a més, Adriano segueix lesionat i Vidal en té per una setmana i no podrà jugar ni dissabte a Anoeta contra la Reial Societat ni, probablement, la tornada dels quarts de final de la Champions al Vicente Calderón dimecres que ve. La seva recuperació dóna una alternativa més creativa per a Luis Enrique al mig del camp, on Arda Turan no acaba de trobar el seu lloc a l'esquema del preparador asturià del Barça.