"Ens juguem la vida i no podem fer concessions", es pot dir més al però no més clar. L'entrenador de l'Olot ho té clar, sap que s'ha quedat sense marge d'error. El partit d'avui és una final en tota regla, contra el que ara mateix és el seu rival més directe, el Pobla de Mafumet. Els garrotxins tenen una oportunitat d'or a casa per superar-lo si guanyen aquesta tarda, però sobretot disposen d'una opció per sortir del descens. Una victòria convincent contra La Pobla serviria també per aixecar l'ànim d'un equip tocat després de la derrota de la passada jornada contra el Cornellà, on els olotins van caure per un estrepitós 5 a 0, i donant una imatge molt fluixa. En aquest sentit Castillejo, passa pàgina d'aquesta golejada i demana "que serveixi d'estímul" pel partit vital d'aquesta tarda.

La Pobla visita el Municipal d'Olot amb un punt de marge respecte als homes de Santi Castillejo i en zona de promoció per mantenir-se a la categoria i, a priori, és un bon rival per l'Olot per aixecar-se, si fem cas a les últimes visites dels tarragonins a Olot, on han sortit amb dues derrotes. Amb tot, Castillejo no se'n refia gens de La Pobla i creu que la clau serà poder obrir la llauna, perquè, segons Castillejo "és molt difícil sempre anar a remolc". El preparador de l'Olot però reconeix que el que han de fer és "ser forts defensivament" i diu que potser no es podran prendre tants riscos com d'altres partits.

Els garrotxins afroten el duel amb l'única baixa de Djak, per sanció. Tots els socis podran dur un acompanyant de franc per tal de dur molts seguidors al camp.