L'Spar Citylift Girona ha vist com se li escapolia de les mans una victòria a Salamanca que l'hauria deixat a només un pas de revalidar el títol. Protegint-se amb una bona defensa en zona i amb molt encert en atac, l'Uni ha fet tres grans primers quarts dominant sempre en el marcador: 38-35 de màxima diferència i 46-55 a manca del darrer període. En els deu últims minuts, però, a l'Uni se li han acabat les piles, només ha anotat un bàsquet en joc i ha vist com Sílvia Domínguez ha acabat rubricant la victòria local amb dos triples consecutius a dos minuts per acabar. Ara, la final es trasllada a Girona i diumenge el pavelló de Fontajau acollirà el segon partit. La posada en escena dels dos equips ha estat com s'esperava, potser amb l'únic matís que Xavi Fernández no ha dubtat a recórrer ben aviat a la defensa en zona, i mentre el Perfumerías Avenida ha intentat pujar el nivell d'exigència física del partit amb la seva pressió tota la pista l'Uni ha aconseguit que el ritme del joc no s'escapés mai del control de Noe Jordana i d'una excepcional Givens (15 punts en els primers vint minuts). La zona, l'encert en atac i la impagable feina de Coulibaly dins la zona (9 rebots ja al descans) han permès a les gironines anar sempre per davant fins al 32-40 de la mitja part. En els primers instants del tercer quart, l'Spar Citylift Girona ha gaudit dels màxims avantatges del partit, 38-53 després d'un nou bàsquet de Givens, i amb Artemis Spanou jugant el seu millor bàsquet dels últims mesos. Perfumerías Avenida ha intentat prémer l'accelerador amb l'ajuda del seu públic, però Girona ha aguantat bé per arribar al final del tercer quart guanyant de nou punts (46-55). Amb deu minuts al davant, l'Uni no ha sabut aguantar el seu avantatge i, absolutament bloquejat en atac, només ha anotat una cistella en joc en el darrer quart (Spanou al principi), i ha vist com el Perfumerías amb una gran Alana Beard ha donat la volta al marcador: 59-57 després d'un triple de la nord-americana. Un parell de tirs lliures de Coulibaly han donat aire a Girona quan tot semblava enfonsar-se, 63-60, però dos triples de Sílvia Domínguez i un tercer de Marginean han acabat amb les opcions de Girona.