El Bayern de Munic va acabar amb els somnis del Benfica i va aconseguir el pas a semifinals en un partit que se li va complicat molt i en el qual per moments ho va passar malament, víctima dels seus errors davant el porter local, l'encertat Ederson.

Els alemanys van remuntar el gol inicial de Raúl Jiménez abans del descans i pràcticament van tancar l'eliminatòria tot just començada la segona meitat, però van errar nombroses oportunitats davant un equip, el portuguès, que va vendre cara la seva pell durant tota l'eliminatòria.

Per si en tingués poc el Benfica amb enfrontar-se a un «gegant» com el Bayern, per si no fos suficient estar obligat a remuntar el 1-0 de l'anada, el conjunt lisboeta es va plantar davant la seva afició amb un onze ple de suplents per les nombroses baixes. A la sanció del golejador Jonas, s'hi va sumar l'absència del mitjapunta argentí Gaitán per lesió i a última hora també la del davanter grec Kostas Mitroglou. Els tres, titulars indiscutibles i responsables de tot el pes ofensiu de l'equip.

Del costat del Bayern, l'única sorpresa va ser la decisió de Pep Guardiola de deixar a la banqueta a Lewandowski, reflex de les intencions del tècnic català, que va prioritzar el control de la possessió i la paciència a tenir més poder amunt.

Els locals no es van arronsar, portats per una afició entregada des del minut un. Van aguantar el rival, ben replegats enrere, sense renunciar a la pressió i preparats per sortir a la contra. El Bayern era qui més rondava el gol quan el Benfica li va donar un cop inesperat. Corria el minut 26, Eliseu va accelerar pel carril esquerre, va fer una diagonal i va fer una centrada mil·limètrica a l'esquena de Javi Martínez i Alaba. La inoportuna sortida de Neuer i el cap del mexicà Raúl Jiménez hi van fer la resta per posar l'1-0 que igualava l'eliminatòria.

Noquejat el Bayern, incrèdul davant el que estava passant, els locals van poder fins i tot prendre avantatge en l'eliminatòria però van errar les ocasions. Quan pitjor pintaven les coses per als de Guardiola, van empatar el partit. Un gran refús de Ederson per salvar una clara ocasió de gol rival va arribar a Arturo Vidal a la vora de l'àrea, que de potent xut amb l'esquerra i amb el porter encara per terra va empatar per donar la iniciativa als seus. A l'inici de la segona part Müller feia un 1-2 que sentenciava i que deixava en anècdota el 2-2 final de Talisca.