La fortalesa mental de les jugadores de l'Spar Citylift Girona és directament proporcional a la gran quantitat d'obstacles que està havent de superar l'equip en una temporada que va començar sent històrica, per l'estrena a l'Eurolliga, i va camí de convertir-se en realment èpica amb l'Uni lluitant fins al darrer partit per guanyar la Lliga tot i el reguitzell de lesions que pateix el grup entrenat per Xavi Fernández. Fontajau va tornar a viure ahir una nit d'aquelles que, d'aquí un temps, permetrant treure pit dient «jo hi era». Els tres milers i mig llargs d'espectadors que ho podran dir van veure ahir com l'Uni forçava el tercer partit de la final derrotant el Perfumerías Avenida, que mirat pel costat que es vulgui segueix disposant d'una plantilla més llarga, compensada i sobretot cara, tot i que el guió del partit va tenir algunes línies que, de cap de les maneres, l'Uni hauria desitjat haver d´interpretar. Una: la segona falta de Mima Coulibaly en el primer quart; i l'altra: haver de jugar una pròrroga amb només set jugadores. Un temps extra al qual s'hi va arribar després d'una impactant cistella de Givens en el darrer segon després de creuar tota la pista. Uns cinc minuts de més que l'Uni va solucionar només de començar am un 2+1 de Coulibaly i un triple de Jordana que posar el Perfumerías Avenida contra les cordes.

L'Spar Citylift Girona va tornar a ser millor que el Perfumerías Avenida. Com ja havia passat en els tres primers quarts de dimecres a Salamanca, l'Uni té més bàsquet que el poderós, per talent i per físic, grup de jugadores que entrena Miguel Ángel Ortega. Proposa molt més i busca més solucions tàctiques, com la defensa amb «quatre en caixa i una» que ahir fer contra Sílvia Domínguez, però les mancances estructurals de l'actual Uni (com és no tenir una altra cinc per rellevar Coulibaly) i les ràfegues de qualitat castellana converteixen en impossible que la superioritat de la proposta gironina desemboqui en una victòria clara o còmoda. La notable posada en escena de l'Uni, amb un 9-3 que ja va obligar Ortega a demanar temps mort, no va tenir poder tenir continuïtat per culpa, en gran part, de la segona falta personal de Coulibaly que encara encara faltaven tres minuts per acabar el tercer quart. Sense la pivot de Mali, tot i el gran partit d'Artemis Spanou dins la zona (16 rebots), el Perfumerías, especialment Gidden, van deixar de jugar atemorides i el pla de l'Uni va tremolar molt arribant al final del primer quart perdent de set punts (13-20). Amb Jordana, Lucas o Kuktiene poc fines de cara a cistella, l'Uni es va reviscolar gràcies a una jugadora que exemplifica com ningú la generositat amb l'esforç que les gironines estant convertint en marca de la casa: Adrijana Knezevic. Sis punts seguits de l'alera sèrbia van tornar a posar l'Spar Citylift Girona dins el partit. A l´altra costat Gidden aguantava un Perfumerías Avenida que va arribar un punt per davant al descans (35-36) abans de patir a l´inici del tercer quart els forts estrallss provocats per aquesta força de la naturalesa més o menys descontrolada que és Coulibaly. Un triple de Gemelos havia posat les castellanes amb sis punts d´avanttatge (35-41), però, després d´un temps mort de Xavi Fernández, Coulibaly va irrompre amb força per ser la protagonista principal d´uun parcial de 15-0 a favor de l´Unique aconseguia provocar que el pavelló de Fontajau fés la ola durant els temps mort que demanava un desesperat, i nerviós, Ortega. Molts ja creien veure com el tercer partit començava a treure la poteta.

Res més lluny de la realitat, perquè perquè, jugui millor o pitjor bàsquet, Perfumerías Avenida manté jugadores de talent. Un triple de Marginean per aquí, una mostra de talent d'Alana Beard per allà i un parell d'aparicions de Leo Rodríguez i el partit tornava a estar totalment igualat. Un intercanvi de triples entre Sílvia Domínguez i Noe Jordana mantenia l'equip a 64 punts a dos minuts per acabar, però una errada en defensa de l'Uni va permetre a Vitola fer el 64-66 obligant l´Uni a jugar l´últim minut a remolc. El joc de portar el rival a la línia de tirs, però, va ser letal per a un Perfumerías Avenida que en va fallar quatre en el darrer minut. Per l´Uni, Jordana també en fallava però Spanou va agafar un rebot ofensiu clau per posar el 66-67. En el següent atac, Leo Rodríguez vafallar dos tirs lliures, però el rebot va acabar amb lluita i una nova possessió per a Perfumerías que acabaria amb la internacional Sílvia Domínguez a la línia de tirs lliures. La base va fallar el primer i va anotar el segon (66-68). Cinc segons per acabar, Chrissy Givens rep de fons creua tota la pista i anota en el darrer segon per forçar la pròrroga. Cinc minuts extres en els que l´Uni acabaria guanyant anb claretat per 81- 75 allargant la sèrie fins al proper dissabte. Un altre cop la Lliga es decidirà per Sant Jordi.