Malgrat que la permanència segueix sense estar lligada del tot, el punt sumat ahir contra el Celta de Vigo a Cornellà suposa un pas més cap a l'objectiu de l'Espanyol. En un partit igualat, els de Constantin Galca van millorar la imatge que va donar en l'anterior jornada de Lliga, contra el Llevant i van mostrar una cara més ambiciosa. El Celta, sense la fluïdesa d'altres ocasions, es va avançar amb una diana de Iago Aspas, però abans del descans Marc Asensio va posar la rèplica. A la represa, el ritme va baixar i ningú va fer mèrits suficients per emportar-se la victòria a l'estadi de Cornellà-el Prat i al final tots dos equips van acabar donant per bo el punt.

Malgrat no avançar-se amb una clara ocasió d'Abraham, l'Espanyol va fer un bon inici. La intensitat de l'amfitrió molestava el Celta. El futbol que ha portat el quadre gallec a la zona noble de la taula no apareixia a Cornellà. Costava combinar i connectar amb Aspas. Nolito tampoc gaudia d'espais. Tot i això, l'Espanyol no gaudia d'ocasions destacables i tampoc arribava a l'àrea rival amb claredat. A poc a poc el Celta va anar creixent. Els de Berizzo recuperaven el seu futbol i sortejaven millor la pressió local. Un guió gris per als blanc-i-blaus que Iago Aspas es va encarregar de confirmar a la mitja hora de partit. El davanter, al minut 28, va aprofitar una centrada d'Orellana des de la dreta per rematar sense oposició.

El gol no va desanimar l'Espanyol, que va insistir i insistir fins que va trobar la recompensa de l'empat. El premi va ser per a Asensio, que, amb una fuetada precisa en el 39 va empatar el partit sense que Sergio Álvare hi pogués fer res. A la segona part, el partit es va convertir en un intercanvi de cops sense excessiu criteri i cap dels dos equips va tenir prou pausa com per trobar el segon gol. De res van servir que els golejadors Felipe Caicedo i Guidetti entressin al terreny joc.