El ?Barça vol clavar un cop d'autoritat a la Lliga i consolidar la reacció que va tenir dimecres a Riazor, on va guanyar 0-8 després de setmanes en caiguda lliure, i superat el desafiament que li presenta un Sporting, que encara es troba en zona de descens. La victòria per 2-1 contra el Sevilla i l'empat anterior a Las Palmas han estat insuficients per a l'Sporting, que encara no ha pogut sortir del pou del descens. L'equip de Luis Enrique depèn de si mateix, al marge del que facin els seus rivals. Ara bé, qualsevol nova distracció després de perdre 11 punts seguits en quatre partits, pot descavalcar-los del lideratge davant un Atlètic i un Madrid que enflairen sang des de fa dies.

El 0-8 a Riazor ha rearmat el quadre blaugrana, que ja va donar mostres de millora contra el València tot i que el resultat no va acompanyar (1-2). El més beneficiat de la passada jornada va ser el seu trident golejador, amb Luis Suárez autor de 4 gols i 3 assistències. Després del partit de sanció, és més que probable que Gerard Piqué torni a la titularitat, en lloc de Marc Bartra, que va tornar a l'onze després de mesos sense entrar-hi i després de signar un notable partit a Riazor, amb gol inclòs. El retorn de Gerard Piqué es perfila com l'única novetat a no ser que Luis Enrique aposti per alguna rotació fent entrar Sergi Roberto, ja sigui al mig del camp en el lloc d'Ivan Rakitic o Andrés Iniesta o bé al lateral esquerre per fer descansar Jordi Alba. El tècnic segueix confiant en el seu onze de gala, tot i que va deixar anar que la possibilitat de fer canvis per oxigenar així algun dels jugadors amb més minuts era oberta.

De la seva banda, el conjunt ?asturià encara el seu partit amb diversos canvis en l'alineació ja que Abelardo Fernández no ha citat Jony o Jorge Meré, dos titulars indiscutibles. El primer arrossega molèsties i el segon acumula molts minuts. A més a més, l'Sporting té diversos jugadors a una sola targeta de la suspensió: Toni Sanabria, Carmona, Canella, Pablo Pérez i Pichu Cuéllar, a més a més de Jony, algun dels quals també descansarà.