L´Uni Girona va estar a punt de completar una gesta històrica però finalment va caure a Salamanca a l´últim suspir. Les reaccions de les gironines van ser de decepció per no aconseguir el títol, òbviament, però també d´orgull respecte a la final que van disputar davant un equip, a priori, superior.

El tècnic de l´equip gironí, Xavi Fernández, va assegurar a la roda de premsa posterior al partit que «el partit de totes les jugadores ha estat excepcional, havíem de millorar i ho han demostrat». No obstant això, pel vist sobre la pista, Fernández va afirmar que «voler guanyar a Salamanca anotant només 60 punts no és suficient i a la primera part, amb molts nervis, no hem trobat el nostre joc».

El tècnic del conjunt gironí va valorar diferents facetes del joc que van condicionar una mica el resultat, sobretot per errades del seu equip «que no es poden controlar» com per exemple, els tirs lliures (9/19 per l´Uni). «Penso que a l´equip no se li pot demanar més. Ha donat el 120 per cent tant en defensa com en atac». Un fet destacable del partit i de l´orgull mostrat per les gironines és la valoració final del partit, que ha estat guanyat per l´Uni. Tot i això, Xavi Fernández va destacar que «després d´un molt mal començament el pavelló se´ns ha vingut a sobre i ho hem pagat. Com a mínim hem donat la cara, hem lluitat i ens ha agradat veure, encara que només fos per un segon, el pavelló mut fruit de la pressió que hem fet».

L´inici de partit, de fet tota la primera meitat de l´Uni Girona no va ser bona. L´equip va arribar a anar 23 punts per sota el marcador i la reacció va aparèixer a la segona meitat, sobretot després de tirar d´orgull i de saber que tenien més a guanyar que no pas a perdre.

«Si haguéssim pogut tenir més encert a la definició i fer les coses més fàcils ens haguéssim pogut alliberar una mica més durant tot el partit», va apuntar Fernández. Una de les claus per la reacció de l´equip a la segona meitat és que «ens hem fet respectar» i ara el que ens queda és «aprendre dels errors que hem pogut cometre en àmbit de club». De tot se n´aprèn, i si alguna cosa va demostrar el conjunt gironí és que «els diners no ho són tot, que aquest equip té esperit i ha tingut ambició». Finalment, Xavi Fernández va parlar sobre el futur. «Tenim un projecte de club que ha de tirar endavant. Vaig entrar a la banqueta perquè en aquell moment van creure que era el millor i perquè creien que l´equip passava per una situació crítica». Per acabar, el tècnic de l´Spar Citylift Girona va assegurar que «he donat el màxim en aquest tram final i l´objectiu s´ha complert. Hem donat el màxim en aquests últims dos mesos i volem que el projecte de l´Uni duri molts anys més».

Ortega, campió de lliga

L´exentrenador de les gironines, Miguel Ángel Ortega, es va mostrar evidentment molt satisfet pel títol aconseguit i pel partit però va afegir que «si haguéssim estat millor en els percentatges de tres podríem haver trencat abans el partit». Va voler destacar el gran treball fet per l´equip gironí, afirmant que «han fet una feina molt bona».

«Ha estat un gran any per a mi. Estic molt content. He tingut la sort de tenir un gran grup humà i tota la gent de Salamanca s´ha portat molt bé amb mi. Estic molt content pel tracte de tothom», assegurava Ortega després de guanyar dos títols aquest any, un amb el Girona i el d´ahir amb Salamanca.