Manchester City i Reial Madrid obren en l'Etihad Stadium les semifinals de la Lliga de Campions en un duel inèdita a Europa, la sisena semifinal consecutiva per al conjunt madridista i la segona en el seu intent de conquerir l'Onzena Copa d'Europa, que s'enfrontarà a la il·lusió d'un City que confia a donar la sorpresa.

El Madrid encara, llançat, el moment clau de la temporada, el que marcarà el seu camí cap a l'èxit amb la desitjada Onzena o el fracàs d'un segon any sense títols importants per les seves vitrines. Arriba a semifinals del seu torneig preferit amb una ratxa de nou jornades de lliga vencent i després de remuntar al Wolfsburg a quarts. Això sí, ho fa pendent de l'estat físic de Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Tots dos estaran en condicions de jugar segons va revelar Zidane ahir abans de l'entrenament. «La idea és que juguin. Han recuperat bé i han millorat molt», va dir.

Va aprendre una lliçó l'equip de Zinedine Zidane a l'anada de de final a Wolfsburg. El 2-0 encaixat, que es va repetir en l'última jornada de Lliga a Vallecas però amb reacció, mostra el camí a no seguir a casa del City.

Amb Gareth Bale recuperat d'una molèstia muscular i assumint galons en el triomf davant el Rayo, el tècnic madridista confia a poder recuperar Cristiano Ronaldo, que arriba a la cita amb una sobrecàrrega muscular, i hi ha més dubtes amb la presència de Benzema. El francès es provarà en l'entrenament al Etihad Stadium i la decisió es prendrà a última hora. Se l'esperarà el que sigui necessari i si finalment no es veu en condicions, s'obre un ventall de possibilitats per trobar un substitut. Zizou es tanca en banda a retocar el seu sistema i ficar quatre centrecampistes, el que resta opcions a Isco Alarcón i al colombià James Rodríguez. S'ha guanyat a pols ser el jugador número 12 Lucas Vázquez, en plena ratxa golejadora en els últims partits.

Mentrestant, el City encara el transcendental partit en el millor moment de la temporada, després d'encadenar set partits sense conèixer la derrota i recuperar la tercera plaça de la Premier League. Manuel Pellegrini té les baixes confirmades de Yaya Touré i Samir Nasri, lesionat el primer i no inscrit en la competició el segon. Pellegrini, es retroba amb el Madrid, a qui va dirigir la temporada 2009-10.