Acabada la temporada, a l'Uni Girona és hora de començar a esbossar els pressupostos de la vinent. Saber amb quants diners es comptarà és la clau que acabarà desllorigant altres incògnites com ara qui serà l'entrenador i com s'estructurarà la plantilla. De moment a Fontajau saben que la Generalitat, com a mínim, els mantindrà l'ajuda de 50.000 euros que ja els ha donat aquesta temporada. Ho va assegurar ahir el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que va dedicar tota la jornada a visitar el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès reunint-se amb ajuntaments i representants de diverses entitats esportives.

«La nostra voluntat és continuar amb l'ajuda que ja els donem. Veurem si serà la mateixa quantitat, però en cap cas anirem enrere. Valorem molt la feina que fa el club i l'equip tècnic perquè amb pocs recursos estan obtenint uns magnífics resultats», va destacar Figueras, relleu d'Ivan Tibau ara fa tres mesos en aquest càrrec. Un dels aspectes que pot acabar determinant quina serà l'aportació del Govern català al club serà la participació a l'Eurolliga, que ara està pendent de la decisió que prengui el Conquero (l'Uni, d'entrada, aniria a l'Eurocup).

Figueras va recordar que la secretaria, «tot i les mancances pressupostàries» té una línia d'ajuda a l'esport femení que continuarà oberta. En aquest sentit va destacar que els resultats són un element important a l'hora de valorar la col·laboració «perquè estudiem les necessitats que tenen els clubs, que varien si només participen en competicions a l'Estat o surten a Europa».

Aprofitant la visita a Girona, Figueras va participar en l'entrega de reconeixements a les Joves Promeses de l'Esport Gironí als clubs que per motius d'agenda no van poder assistir a l'acte que es va celebrar el 16 de març. També va anunciar que «treballarem per crear un centre de tecnificació vinculat al motociclisme i trial al Ripollès, perquè és un territori molt vinculat a aquest esport».