i no van passar de l'empat sense gols (0-0) en l'anada de semifinals de la Lliga de Campions, en un partit amb més nom que no pas futbol i en què el porter Joe Hart es va erigir com el salvador dels locals amb tres aturades de mèrit.

Va saltar la sorpresa en els prolegòmens del partit, quan es va confirmar l'absència de Cristiano Ronaldo de la convocatòria de l'equip madrileny. Malgrat que en la prèvia, el tècnic Zinedine Zidane va assegurar que el portuguès estava «al cent per cent», el màxim golejador de la competició no es va recuperar a temps de la seva sobrecàrrega muscular i es va quedar fora del partit. El seu lloc a l'onze el va ocupar Lucas Vázquez, que va formar en l'atac al costat de Gareth Bale i Karim Benzema, aparentment recuperat de les molèsties.

Després de la ja habitual xiulada a l'himne de la Champions League a l'Etihad Stadium, va començar el xoc, amb tots dos conjunts mostrant un excessiu respecte i donant mostres d'una evident falta d'idees. Va ser superior al City en la primera mitja hora de joc, més profund i aprofitant els problemes en la sortida de pilota d'uns erràtics Casemiro, Toni Kroos i Luka Modric.

Al voltant dels 30 minuts va arribar l'únic xut a porta de la soporífera primera meitat, obra de Bale, que va arrencar des de l'esquerra i se'n va anar centrant fins a treure un llançament que va tocar en un defensa i va arribar mans a les mans de Joe Hart.

Als locals, fins llavors propietaris de la pilota, se'ls va complicar el partit quan David Silva, el futbolista que juga i fa jugar el seu equip, es va haver de retirar al minut 40 al patir una lesió a la cuixa dreta. L'entrada del joveníssim Kelechi Iheanacho -tot just jugava el seu tercer partit a la Champions- va obligar el City a canviar el seu esquema, col·locant De Bruyne obert en una banda i el nigerià com a segon punta acompanyant Agüero. Els anglesos van deixar la possessió al Madrid i van començar a buscar un joc més directe que va fer canviar el panorama d'un duel fins llavors avorrit i amb més color citizen que no pas madridista.

La segona meitat va començar sense Benzema al camp, que va deixar el seu lloc a l'onze a Jesé Rodríguez, i amb una primera ocasió de perill del City:?Agüero va encarar la defensa i va deixar anar un xut que va marxar alt. Va respondre el Madrid amb una rematada de cap de Ramos que va atrapar Hart, salvador del seu equip en un segon temps excel·lent del porter anglès. Els de Pellegrini van notar l'absència de Silva davant un rival que va començar a jugar a plaer i que va tenir ocasions de sobres per guanyar.

El travesser en un cop de cap de Jesé, primer, i més tard Hart salvant una rematada a boca de caní de Pepe a l'interior de l'àrea petita, van evitar que els blancs s'avancessin en el marcador. Abans havia mogut la banqueta el City, donant entrada al velocíssim Raheem Sterling per Jesús Navas, però l'internacional anglès no va tenir cap influència en el joc.

Malgrat l'embranzida d'un i altre equip en els instants finals, inclòs un xut de De Bruyne al 93 que Navas va enviar a córner, el marcador no es va moure i tant City com Reial Madrid s'hauran de jugar la setmana vinent al Bernabéu l'accés a la final de la Champions. El gran dubte serà saber si Cristiano Ronaldo arribarà o no a temps.