El CEB Marc Gasol treballa per tenir la temporada vinent un sènior a EBA

Després de dos anys en funcionament l´escola de bàsquet que el pivot dels Grizzlies té a Girona passaria ara a comptar amb un primer equip a la mateixa categoria en què competeixen el Quart i el Salt · Està negociant la compra d´una plaça

28.04.2016 | 07:28
L´escola de bàsquet de Marc Gasol té la seva seu al pavelló gironí de Montfalgars.
L´escola de bàsquet de Marc Gasol té la seva seu al pavelló gironí de Montfalgars.

Amb Marc Gasol instal·lat encara uns quants anys més als Estats Units, la gent que porta a Girona la seva escola de bàsquet, el CEB Marc Gasol, es vol agafar el seu creixement amb molta pausa. Potenciant sempre la qualitat de la seva formació abans que els resultats o l'obtenció de categories, però, des d'un primer moment es va considerar que el mirall d'un equip sènior seria beneficiós tant per als jugadors dels equips infantils o cadets com, per altra banda, per donar sortida a part dels que acabessin la seva etapa en el júnior del l'entitat. En les dues primeres temporades, l'escola no ha tingut equip sènior, però ara la decisió passa per tenir-un de cara al curs vinent competint a Lliga EBA: la quarta categoria del bàsquet estatal i la mateixa on militen actualment el Salt i el Quart, els dos màxims representants del bàsquet masculí de Girona.

Des de fa setmanes, alguns dels responsables del CEB Marc Gasol s'han mogut per mirar d'aconseguir una plaça a Lliga EBA, però passar de no tenir equip sènior a tenir-ne un en categoria estatal no és fàcil. De moment, el CEB Marc Gasol ja ha vist com se li tancava una possible via per aconseguir-ho: l'acord amb el Quart. L'equip del Gironès no ha volgut entrar en l'operació i seguirà competint com a Quart a la categoria que econòmicament es pugui permetre (ara com ara encara mantenen opcions esportives de pujar a la LEB Plata).

Una altra via que ha explorat el CEB Marc Gasol és aconseguir una plaça vacant directament a la FEB, però les gestions a Madrid no permeten assegurar res, perquè fins a l'estiu no s'aclareix la composició dels grups de Lliga EBA. I, a més, els equips que acaben en les posicions capdavanteres de Copa Catalunya tenen preferència per optar a aquestes places lliures. I la tercera via, en què està treballant el CEB Marc Gasol, és arribar a un acord de compra amb algun equip de Lliga EBA, de fora de Girona, que es vulgui desfer de la seva plaça per motius econòmics.

Actualment, el CEB Marc Gasol compta amb sis equips (2 júniors, 2 cadets i 2 infantils) i juga els seus partits, a més de fer-hi la majoria d'entrenaments, al pavelló de Montfalgars. Una instal·lació que, en principi, no és la més adient per jugar a Lliga EBA i que podria acabar obligant el CEB Marc Gasol a buscar un altre pavelló per als partits del que seria el seu primer equip i màxim referent del bàsquet masculí a la capital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas
L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

Jorquera va aturar un penal a Rubén Castro i aquell triomf va ser l'inici d'una ratxa de 20 de 24...

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

El davanter ha estat deu dies de baixa i depenent de les sensacions té molts números de ser a la...

Sandoval recuperarà Embarba i Javi Guerra però seguirà amb força baixes

La presència de Toño, Piti, Íñiguez, Baena i Mojica no és gens clara a causa de les molèsties que...

Entrades a un euro per als menors de 12 anys durant les Fires

En una iniciativa per donar més caliu a l'estadi i engrescar més afició, el Girona va anunciar...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema