El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir que el club que dirigeix «lidera el món de l'esport» i desitja continuar per aquest camí, encara que adverteix que «no volem mirar-nos el melic ni hem de caure en l'autocomplaença». Bartomeu va pronunciar aquestes paraules durant el balanç anual que va fer davant els senadors del club, uns 200 socis de més edat de l'entitat, que van ser citats a l'Auditori 1899.

L'acte, obert als mitjans de comunicació durant la primera part, també va incloure a més del balanç del dirigent una presentació als senadors del nou projecte del Camp Nou a càrrec de Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea patrimonial. Durant la seva intervenció el president barcelonista va admetre sentir-se «molt satisfet» amb l'actual situació esportiva de l'equip. «Venim d'un triplet la temporada passada. Aquesta temporada no podrà ser, però aquest any sí que podem obtenir un doblet màgic, cosa que ha passat molt poques vegades en la història del club, seria perfecte», va recordar.

També va indicar que el club blaugrana acumula més de 500 milions d'aficionats a tot el món i que ha estat el primer club a superar els 500 milions d'ingressos. Bartomeu es va referir al pes estratègic que el Barça té a la ciutat de Barcelona. «Som molt importants, ja que aportem l'1,5% del PIB, gairebé mil milions d'euros. Estem vivint moments magnífics que ens agradaria consolidar i seguir i aquest és l'esforç que estem fent», va subratllar.

Mentrestant, el primer equip de futbol, que prepara els tres últims partits de la Lliga, va tornar a entrenar-se ahir sense novetats i amb les úniques baixes de Jéremy Mathieu, Thomas Vermaelen i Sandro Ramírez.

El defensa francès encara la recta final de la seva recuperació i ja va participar en alguns exercicis col·lectius. A la sessió d'ahir, que va tenir lloc sota la pluja, hi van prendre part, a més de tots els futbolistes disponibles del primer equip, els jugadors del filial Kaptoum, Borja López i Juan Cámara, a més del juvenil Rafa Mujica.

L'entrenament es produeix un dia després que l'equip organitzés un dinar de germanor amb la idea de sumar esforços en la recta final de la temporada en la qual els blaugrana es juguen la possibilitat de conquistar el doblet: la Lliga i la Copa (davant del Sevilla).