L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), guanyador de les tres primeres carreres d'un campionat que lidera amb autoritat, arrencarà aquest diumenge des de la primera posició de la formació de sortida del Gran Premi de Rússia, quarta cita del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit de Sotxi.

Una avaria al cotxe del seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton, abans de la tercera i última ronda, que no ha pogut disputar, ha permeès a Rosberg lluitar només contra si mateix, a la recerca de la seva segona 'pole' consecutiva a Rússia. Els Mercedes es troben a anys llum de la resta de monoplaces.

La d'aquest dissabte és la 24a pole de Nico Rosberg, la segona de la present temporada -després de l'obtinguda fa dues setmanes a la Xina-, i la segona consecutiva al circuit de la ciutat olímpica de Sotxi.

A diferència de Rosberg, Hamilton ha arrodonint una desastrosa jornada. L'anglès ha hagut de declarar davant els comissaris del gran premi, que li han obert una investigació per reincorporar-se a la pista d'una manera inadequada després de cometre un error al revolt 2 durant la Q1.

Rosberg arrencarà des de la primera fila just per davant del finlandès Valtteri Bottas (Williams). L'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) ha estat l'autor de segon millor temps de la Q3, però una sanció de cinc places per substituir la caixa de canvis del seu bòlid arrossegada des del Gran Premi de la Xina, l'envia fins a la setena posició .

Des de la segona línia començaran aquest diumenge el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i el brasiler Felipe Massa (Williams), quart i cinquè, respectivament, en la sessió de classificació.

A continuació hi haurà a la graella de Sotxi l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), el mexicà Sergio Pérez (Force Índia), que celebra a Rússia 100 grans premis; Sebastian Vettel, el rus Daniil Kvyat, l'holandès Max Verstappen (Toro Rosso) i, de moment desè, Lewis Hamilton.

Els espanyols Carlos Sainz (Toro Rosso), que fa un any va patir en aquest mateix circuit un fort accident, i Fernando Alonso (McLaren) no s'han pogut ficar-se en la Q3 i començaran la cursa d'aquest diumenge des dels llocs onzè i catorzè, respectivament.