El francès Antoine Griezmann va donar la victòria al seu equip (1-0) pocs segons després d'entrar al camp, el que permet als blanc-i-vermells seguir posant pressió al FC Barcelona.

Un gol que va servir per rescatar a un Atlètic ben pressionat al centre del camp pel Rayo Vallecano en una primera part on els locals van abusar del joc llarg cap als argentins Ángel Correa i Luciano Vietto.

El conjunt de Simeone, avui dirigit des del banc per Germán Burgos, ja que el 'Cholo' complia el primer dels seus tres partits de sanció per la pilota llançada en la trobada contra el Màlaga, va apostar per un centre del camp on només va repetir Gabi, amb l'argentí Matías Kranevitter al centre i les ales pel ghanés Thomas Partey i Óliver Torres.

Les imprecisions van ser la nota dominant de l'arrencada, especialment en el cas d'un Rayo que va tenir dues distraccions en els primers deu minuts que li van poder costar car.

L'Atlètic, embussat amb la pressió vallecana al centre del camp, es va obstinar a buscar les pilotes llargues cap al duo de puntes argentins, ben resolts per la defensa rayista, la qual cosa va permetre als de Paco Jémez créixer i apuntar-se tímidament a l'atac, sempre per la banda dreta d'Adrián Embarba, que comprometia a Gámez a cama canviada.

Un centre del canterano rayista va arribar al veneçolà Miku, que va controlar amb el pit i va disparar a les mans d'Oblak; com a acció més perillosa de tota la primera part.

Després del descans, fins i tot el Raig va posar en destrets a Oblak amb una rematada de Javi Guerra a centre de Bebè i un centre de Quini que es va enverinar fins al punt que l'eslovè va haver de treure-ho de punys.

Simeone i Burgos, que havien introduït ja després de l'intermedi a Koke, van reaccionar immediatament fent entrar a Fernando Torres i el francès Antoine Griezmann. L'efecte va ser immediat. Amb prou feines uns segons després d'haver trepitjat gespa, el gal recollia una pilota rebutjada i batia a Juan Carlos amb un tret fort amb la cama dreta des de la vora de l'àrea.

L'Atlètic, amb el marcador a favor i les referències més clares en el joc col·lectiu gràcies a la presència de Koke, va tenir l'opció de sentenciar la trobada en un contraatac del francès per la banda dreta, que va cedir a Torres per a un tret franc, però el tir ras del '9' blanc-i-vermell va ser detingut per Juan Carlos.

El Rayo, que va incloure a Manucho i Piti (substituït després pel jove Jonathan Montiel) per guanyar presència a l'àrea i profunditat per la banda, va tenir la pilota però li va faltar concreció en l'atac; mentre que l'Atlètic vivia en el seu escenari favorit: l'espera i el contraatac, amb opcions per Koke en un tret alt després d'una internada de Corretja i per a Thomas en un nou intent llunyà.

Va haver de sofrir el Calderón uns deu minuts finals d'un Rayo bolcat, la millor ocasió del qual va ser una rematada de cap de Javi Guerra, però tant ell com totes les temptatives vallecanas es van trobar amb Oblak, que va rubricar un altre partit sense recollir una pilota de les xarxes, i ja són 23 en Lliga.

- Fitxa tècnica:

1 - Atlètic de Madrid: Oblak, Juanfran, Giménez, Lucas, Gámez, Óliver (Torres, m. 53), Gabi (Koke, m. 46), Kranevitter, Thomas, Vietto (Griezmann, m. 53) i Correa.

0 - Rayo Vallecano: Juan Carlos, Quini, Amaya (Manucho, m.63), Crespo, Tito, Embarba, Jozabed, Llorente, Bebé ((Piti, m. 58) (Jonathan, m.83)), Miku i Javi Guerra.

Gol: 1-0, m. 55: Griezmann.