El Barça vol seguir fent camí cap al títol i, per a això, no es pot permetre cap relliscada aquest vespre Benito Villamarín contra el Betis, un rival que històricament se li dóna bé i davant el qual no perd a Sevilla en partit de la lliga des del 2008. Els blaugrana, eliminats de la Champions, centren tots els seus esforços a la Lliga i a la final de Copa del Rei. Els blaugrana, que si guanyen els tres partits que resten seran campions, perquè tenen la diferència de gols particular favorable amb l'Atlètic de Madrid, equip amb el qual empaten en la classificació.

Tal com estan les coses, i a quatre partits per concloure el curs -els tres de Lliga i la final de Copa-, Luis Enrique alinearà el seu onze de gala. Des que el Barcelona va perdre el seu avantatge en la classificació, amb la derrota al Camp Nou contra el València (1-2), els blaugrana han respost amb dues contundents golejades. Van guanyar a Riazor per 0-8 i a casa contra l'Sporting de Gijón (6-0), amb més gols que futbol. Però a aquestes altures de temporada, el que manen són els resultats. Una setmana més, jugarà el Barça amb la pressió de conèixer els resultats de l'Atlètic i del Reial Madrid.

L'únic canvi probable a l'onze titular serà el retorn de Dani Alves a l'onze, en lloc de Sergi Roberto, que va patir una petita lesió fa una setmana contra l'Sporting de Gijón. En defensa, Piqué i Mascherano seran els centrals i Alba, el lateral esquerrà. Al mig, Busquets dirigirà el trànsit per darrere de Rakitic i Iniesta, mentre que davant Messi i Neymar acompanyaran Luis Suárez.

L'equip bètic, de Juan Merino, afronta el matx amb la tranquil·litat d'haver aconseguit virtualment l'objectiu de la permanència, encara que amb l'obligació d'oferir una alegria i reconciliar-se amb la seva afició després del cop sofert davant el Sevilla. El mateix president bètic, Ángel Haro, ha retret aquesta setmana el fatalisme i la resignació amb la qual Merino i els jugadors van assumir la derrota davant l'etern rival. Merino recuperarà el central Bruno González, però manté les baixes de Vargas i Digard. La gran novetat és la presència de Kadir a la llista de convocats.