L'estiu passat, després de guanyar la Lliga, l'Spar Citylift Girona va veure com ni el llavors tècnic, Roberto Iñiguez, ni la majoria de les jugadores que havien aconseguit el títol continuaven al club. L'Uni només va poder, o voler, renovar tres jugadores -Jordana, Carbó i Kuktiene- i ara, un any més, i després de comprovar com l'equip ha superat un munt d'obstacles per completar una temporada notable, els responsables del club de Fontajau són conscients que ni l'actual entrenador (Xavi Fernández) ni moltes de les jugadores continuaran aquí passat l'estiu. Toca tornar a reinventar-se i aquí arriba l'hora de Pere Puig que, per començar, ha portat a Girona una de les peces que més s'han trobat a faltar els últims anys. Una base per donar descans a la veterana Noemí Jordana a qui, per altra banda, el club espera tornar a convèncer perquè renovi una temporada més. L'escollida és Rosó Buch.

L'escorta mataronina, de 23 anys, ha brillat aquesta temporada al Conquero, sobretot en el tram final jugant de base després de la marxa de María Asurmendi al Perfumerías Avenida, i a Girona no dubten que serà un reforç important en la posició de directora de joc. "Segur que ens ajudarà molt", explica el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, per a qui "la Rosó ha evolucionat molt en els últims anys i ara és una jugadora molt completa i polivalent. Estem molt satisfets amb el seu fitxatge".

Formada al Mataró, des de mini fins a arribar al primer equip de Lliga Femenina 2, Buch va estrenar-se a LF1 amb el Bembibre i, després de tres temporades a l'equip d'El Bierzo, el passat estiu va fer el salt al Conquero on, tot i els problemes econòmics del club andalús, ha crescut esportivament sent clau per al títol de Copa de l'equip de Huelva i per mantenir l'equip fins a les semifinals de la Lliga tot i comptar només amb cinc professionals.

A l'espera de la decisió de Noemí Jordana, i comptant que Coulibaly tindria un any més de contracte si es torna a jugar l'Eurolliga, l'Spar Citylift Girona té amb Rosó Buch la primera pedra confirmada per al projecte de la temporada 2016/17. Jugadores com Ibekwe, Givens o Spanou també entrarien en els plans de Pere Puig, però poden ser complicades de renovar per motius econòmics. La setmana vinent, l´Uni també té la intenció de moure fitxa amb l´entrenador, veient que convèncer Xavi Fernández és directament impossible. Després de la darrera experiència amb Miguel Ángel Ortega, els directius de l'Spar Citylift Girona estan decidits a no portar algú que no conegui de primera mà la manera de treballar del club i el tarannà de la gent que el forma.