Treu-me d'aquí també triomfa a Europa. Després dels campionats gironí, català i espanyol, el CPA Olot va aconseguir fer-se amb l'Europeu de Grups de Xou Grans, disputat ahir a la ciutat portuguesa de Matosinhos, prop de Porto. La coreografia de les garrotxines, a més, va aconseguir emocionar el pavelló, que va aixecar-se a aplaudir l'actuació de les patinadores. A més, també va arribar als membres del jurat, que els van donar, ni més ni menys, que quatre 10, essent la puntuació més baixa dos 9,8 en l'apartat artístic, mentre que en l'apartat tècnic les notes es van moure entre el 9,7 i el 9,4.

Els qualificatius s'acaben a l'hora de parlar d'aquests últims quinze anys del CPA Olot, que s'ha convertit en el referent i l'equip a batre a nivell internacional. El proper objectiu per a les garrotxines és el Mundial, que s'ha de disputar el proper mes d'octubre a Novara, Itàlia. Justament dos equips italians van acompanyar el CPA Olot al podi, el Diamante i el Royal Eagles, mentre que l'altre representant català, El Masnou, va aconseguir finalitzar en quarta posició.

El màxim responsable del CPA Olot, Ricard Planiol, va considerar aquest Europeu com "el més emotiu que he viscut, jutament amb el de Módena el 2013, quan vam anar-hi amb Res és impossible", destacant que "l'entrega de les noies ha anat creixent a mida que ha anat avançant la coreografia". El preparador va comentar que "una coreografia de cinc minuts ha passat com si fos de 30 segons, les patinadores volien tornar a començar en finalitzar, han acabat eufòriques". Planiol, a més, va confessar que "al principi les noies semblaven sorpreses amb aquesta idea, però al final el resultat ha estat molt positu". Finalment, Planiol va declarar que "ara anirem a buscar el Mundial, però ja treballem en la temporada 2017".

L'equip tornarà avui mateix cap a Olot, però no hi ha prevista cap recepció oficial a l'Ajuntament ni cap celebració pública d'aquest títol.