El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes), guanyador de les tres primeres curses d'un campionat que lidera amb autoritat, sortirà avui diumenge des del primer lloc de la graella de sortida del Gran Premi de Rússia, que es disputa al circuit de Sotxi.

L'avaria al cotxe del seu company d'equip, Lewis Hamilton, abans de la Q3 va deixar Rosberg sol contra si mateix en la darrera tanda de qualificació, on es va tornar a veure la superioritat de Mercedes sobre la resta de bòlids participants al Mundial. Acompanyarà Rosberg a la primera línia de la graella el Williams de Valtteri Bottas, mentre que a la segona línia hi haurà Kimi Räikkönen (Ferrari) i Felipe Massa (Williams).

El madrileny Carlos Sainz sortirà des de l'onzena posició de l'engraellat. Tot i fer bons temps durant el cap de setmana, no es va poder qualificar per la Q3 i va comentar, en finalitzar la tanda, que "no hem tingut cap problema, teníem ritme, però m'he trobat Kvyat en l'últim sector i no hi he pogut fer res". Amb tot, pensant en la cursa, va comentar que "les sensacions són molt positives, hem anat molt ràpid i estic confiat, però per a nosaltres la Q3 és important i, pel tràfic, no hem passat, així de simple".

De la seva banda, Fernando Alonso sortirà des de la catorzena posició. Segons Alonso, "el que ens ha passat avui ha estat una tempesta perfecta, hi ha cinc cotxes en dues dècimes i nosaltres som el cinquè". Alonso va considerar que "ens hem sabut defensar més o menys a la Q1, però a la Q2 no hem tingut la potència necessària" i preveu que la d'avui "serà una cursa complicada sortint des de tan enrere".

La cursa comença a les 14.00 i es retransmet per Movistar +.