El Barça va donar ahir un pas més cap al títol de lliga amb una victòria soferta al camp del Betis. Va ser en un partit sense brillantor i, tot i que no va passar dificultats per retenir el liderat en la seva lluita per la Lliga amb l'Atlètic i el Reial Madrid, li va costar més del compte guanyar a un rival que va jugar gairebé una hora amb deu per l'expulsió de l'alemany Westermann.Els barcelonistes van estar molt espessos i sense espurna a la primera meitat, en què gairebé no van crear ocasions clares, però en la segona, amb superioritat numèrica, van millorar.

Malgrat el que es jugava i amb l'exigència d'una victòria per recuperar el liderat, el Barça va sortir desconnectat i com si la pressió per haver de guanyar li hagués generat un efecte negatiu, ja que en la primera mitja hora no va tenir espurna ni frescor i, amb un joc lent, va ser incapaç de crear opcions de gol.

Després d'un xut desviat i sense perill d'Iniesta, el brasiler Neymar va ser el primer barcelonista que va buscar amb més intenció obrir el marcador, però va rematar de cap alt als 26 minuts, en un clar exemple de l'escassíssim joc i bagatge ofensiu del seu equip fins llavors.

Amb tot, el xoc es va desequilibrar a deu minuts del descans, quan el central alemany Heiko Westermann va ser expulsat en veure dues grogues en set minuts, la segona després d'arribar tard a una cavalcada del croat Rakitic, un dels millors del Barça ahir, i fer-lo caure. Això va deixar el Betis amb un jugador menys, el que va despertar quelcom a l'equip de Luis Enrique. D'aquí fins a la mitja part, els barcelonistes van tenir més verticalitat i claredat en el seu joc, i van arribar més a l'àrea local, sobretot per la banda d'Alves i en comptades bones accions Iniesta i Neymar. El brasiler ahir sí que es va mostrar molt actiu i va fregar el gol en una rematada que es va enverinar. Mentrestant, Luis Suárez, als dos minuts, va desaprofitar una claríssima quan, amb tot a favor, va enviar fora un servei de Neymar, en el que va ser un avís seriós. Fins que al 50, Rakitic no va perdonar, aprofitant una passada de Neymar a l'esquena per marcar el 0-1 després d'una clara errada entre el porter Adán i el seu company Pezzella.

Amb un home menys i el 0-1 en contra, el Betis, voluntariós i que mai va llançar la tovallola, va buscar la seva oportunitat més per orgull que per possibilitats reals i, després d'entrar el belga Musonda i Portillo per Joaquín i Ceballos, va tractar d'arribar al contracop, però sense èxit. El Betis tenia la intenció de plantar-se al tram final amb 0 a 1 i buscar una jugada aïllada per empatar.

A un quart d'hora per a la conclusió, el porter bètic va tornar a salvar el seu equip a l'allunyar una rematada de l'uruguaià, sol davant del porter, després d'una bona jugada de Messi. Era el preludi del que poc després, als 81 minuts, acabaria amb la sentència del partit. Suárez no va fallar i va marcar el 0-2 per sentenciar un xoc en què el Barcelona, malgrat la seva fluix partit, va retenir el lideratge. El Barça arriba justíssim de forces i amb males sensacions al final de lliga, una lliga però que té al seu abast. Depèn d'ell.