Durant la jornada d'ahir estava previst que es disputés la XVI Marató d'Empúries, una prova tradicional que enguany no es va poder disputar. Les inclemències meteorològiques, concretament el fort vent que bufava sobre la zona, va obligar a suspendre la competició per la seguretat de tots els seus participants.

Les proves que sí que es van poder disputar van ser la mitja marató i la cursa de 10 quilòmetres. En la primera, la mitja marató, amb un recorregut de 22 quilòmetres, el guanyador va ser Marcos Sanza, amb un temps d'1 hora, 8 minuts i 31 segons.

Sanza es va imposar amb relativa autoritat, ja que el segon classificat va arribar a 2 minuts i 14 segons del guanyador. Va ser Abderrazak Samaoui. En tercera posició, va creuar la línia d'arribada Ricard Pastó Llobera, amb un temps d'1 hora, 10 minuts i 45 segons, el mateix temps que el segon.

En la prova femenina, la guanyadora va ser Hasna Bahom, amb un temps d'1 hora, 20 minuts i 37 segons. La segona a creuar la línia de meta va ser Louise Brown, a 4 minuts i 10 segons de la guanyadora i tercera va ser Enka Viñas, a més de sis minuts de Bahom.

En total, van ser quasi 700 els corredors que van participar en la Mitja Marató d'Empúries-Campionat de Catalunya, que sí que es va disputar tot i el fort vent que encara bufava a l'Empordà.

Els participants també van poder córrer la cursa de 10 quilòmetres. En categoria masculina es va imposar Lahcen Harbil, amb un temps de 33 minuts i 37 segons. Segon va ser David Gubau, a 51 segons del campió i tercer Paco Pintado, que va arribar a 1 minut i 12 segons del guanyador.

Finalment, en categoria femenina de la prova de 10 quilòmetres, Anna Subirana es va imposar amb un temps de 40 minuts i 56 segons. A 4 minuts va creuar la línia de meta Patricia Menessier i tercera va ser Rosa Matamala, a tres segons de la subcampiona.