Nico Rosberg manté el seu total domini en el començament del Mundial de Fórmula 1 2016 després d'aconseguir ahir en el Gran Premi de Rússia, quarta prova puntuable i disputada al circuit de Sotxi, la seva quarta victòria consecutiva.

L'alemany de Mercedes va imposar a la ciutat olímpica de Sotxi l'aclaparadora superioritat del seu monoplaça per guanyar amb total comoditat per davant del seu company d'escuderia i actual campió del món, el britànic Lewis Hamilton, que es va exhibir per remuntar des de la desena fins a la segona posició. El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va completar el podi.

L'asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda) va aconseguir els seus primers punts de l'any (8) en acabar en el sisè lloc per darrere dels dos pilots de Williams, el finlandès Valtteri Bottas i el brasiler Felipe Massa, tot i sortir catorzè. El seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso) va acabar en la dotzena posició.

Nico Rosberg, guanyador anteriorment a Austràlia, Bahrain i la Xina, suma ja en total set triomfs seguits, ja que, a més d'aquestes quatre, va guanyar les tres últimes carreres del campionat de l'any passat, en què va acabar com a subcampió del món. El pilot de Wiesbaden, de 30 anys, compta en el seu palmarès amb 18 triomfs a la Fórmula 1, en la qual fa una dècada que participa. L'alemany va mantenir la pole a la sortida i ja des de l'arrencada va marxar en solitari. Després de les 16 primeres voltes Rosberg ja havia obert un forat de 12 segons respecte al segon, el finlandès Valtteri Bottas (Williams). Hamilton va començar el gran premi des de la desena plaça, ja que un problema mecànic li va impedir lluitar per la pole a la tercera ronda de la sessió de classificació.

El tricampió anglès va sortir a totes des del principi a Sotxi. A la primera volta va recuperar cinc posicions i en la quarta ja estava ancorat en la quarta plaça, que va passar a ser la tercera tres voltes després. Va trigar poc a superar els finlandesos Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas. En canvi, ja no li quedava temps per donar caça a Nico Rosberg, que va completar la cursa en solitari, sense fissures i sense que ningú, ni tan sols Hamilton, fos capaç de discutir-li el seu autoritari triomf.

El quatre vegades campió mundial alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va haver arrencar des de la cinquena plaça per sanció (substitució de la caixa de canvis), es va quedar fora de combat durant la primera volta en rebre un impacte per darrere del rus Daniil Kvyat (Red Bull) només començar la cursa. Fernando Alonso, mentrestant, va saber esquivar un accidentat començament de la carrera per situar-se setè en el primer gir. Al final va guanyar un lloc més gràcies a l'abandonament per avaria en la volta 34 de Max Verstappen (Toro Rosso). L'asturià feia onze carreres que no puntuava. L'última vegada que ho va fer va ser al GP d'Hongria de l'any passat, en què va ser cinquè.

El Mundial es reprèn d'aquí a dues setmanes al GP d'Espanya, que es disputarà al Circuit de Catalunya, a Montmeló, el 14 i el 15 de maig.