El Reial Madrid té aquest vespre una nova cita amb la història en busca de la gran final de Milà, en el camí per arribar a la seva onzena Copa d'Europa. Abans però haurà de desfer-se del Manchester City sense dos titulars com Casemiro i Karim Benzema, en un Santiago Bernabéu que viurà l'ambient de les grans ocasions. Un partit de tal transcendència no se'l podia perdre Cristiano Ronaldo. El portuguès torna als terrenys de joc després de superar la seva primera lesió de la temporada, un trencament muscular, sense pensar en els riscos d'escurçar els terminis i amb l'únic desig d'impulsar el Madrid a la final de la Lliga de Campions. L'empat sense gols de l'anada obliga a marcar al conjunt de Zinedine Zidane, que recupera el seu referent ofensiu. El francès va ser clar ahir: «Si no passem a la final serà un fracàs».

Amb Bale assumint galons en un moment clau de la temporada i en el seu millor moment des que va fitxar pel Madrid, i Cristiano generant respecte, sortirà l'equip blanc a un estadi que encara s'assaboreix la remuntada de quarts de final davant el Wolfsburg. Avisa Zidane que serà un partit diferent, de major patiment, mentre encaixa les peces del seu puzzle buscant solucions a dues baixes molt importants. No hi serà el jugador que ha donat l'equilibri a l'equip, el brasiler Casemiro per un edema després d'un cop sofert davant la Reial Societat. I no arriba a temps el nou que millora a tots, Benzema, que es manté en infermeria. En principi endarrerirà la posició de l'alemany Toni Kroos per ocupar el buit de Casemiro. El tècnic no té previst tocar el seu sistema 4-3-3 per la qual cosa Jesé Rodríguez entraria per Benzema tret que Cristiano Ronaldo jugui de nou i aposti per Lucas Vázquez a la dreta i Bale passi a l'esquerra. Respecte l'estat físic de Critiano, Zidane, nega qualsevol risc de recaiugda. «Està bé i al cent per cent. Jugarà. Casemiro i Benzema són casos diferents. No volem arriscar», deia.

Al Madrid li val amb confirmar la seva línia de la temporada de local en Lliga de Campions per aconseguir el seu objectiu de ser finalista. El seu balanç de 18 gols a favor i cap en contra al Santiago Bernabéu és un aval. De la seva banda, City viatja a Madrid sabent que una victòria o un empat amb gols li donarà la primera final de Champions League de la seva història. El tècnic, Manuel Pellegrini, té la sensible baixa de David Silva, lesionat en el partit d'anada. El canari s'afegeix a Yayá Touré que encara no està recuperat i no ha viatjat a Madrid. Tampoc hi serà elfrancès Samir Nasri, que no està inscrit a la competició. El xilè va explicar ahir que el plantejament del City serà «exactament igual» que el de l'anada i que no vénen al Bernabéu a buscar l'empat a zero «sinó a la recerca del gol perquè qualsevol empat ens afavorirà», diu.