El Rico Pérez d'Alacant serà l'escenari dissabte d'un duel gairebé de caixa o faixa per a l'Olot en la seva cursa cap a la permanència però també ho serà per a un Hèrcules que lluita per assalar el primer lloc. Un partit dels grans, dels que als futbolistes els agrada jugar i en què els amics dexien de ser-ho durant 90 minuts. Serà el cas del defensa de l'Olot Jose Martínez i l'extrem de l'Hèrcules Chechu Flores, que s'autodefineixen com «més que amics» però que demà passat defensaran a mort els interessos dels seus clubs. «Ja li vaig dir ahir que si no es troba bé i volia descansar dissabte, que endavant», explica Jose en to de broma. El defensa gironí desitja que «l'Hèrcules perdi aquest partit i després quedi primer i pugi a Segona A». Serà «complicat» ni Jose ni cap company seu en té cap dubte però el vestidor s'ha conjurat per intentar que a la darrera oportunitat arribi la primera victòria a domicili de la temporada i «sigui la que ens doni la vida». «Seria un pas molt gros», diu Jose.

El partit arriba en una situacó límit per a un Olot que està obligat a guanyar per no dependre d'altres resultats la darrera jornada, en què rebran el Llevant B al Municipal. «Estem amb moral i moltes ganes. Sabem que és un camp espectacular i que hi haurà gent però estem preparant el duel a consciència. Serà un partit llarg», diu Jose.

Tot al contrari que l'Olot, l'Hèrcules ha reaccionat aquest 2016 per convertir-se en el millor equip de la segona volta. Els alancatins han aconseguit eixugar 10 punts respecte al líder i situar-se a dues jornades pel final a només 2 punts del Vila-real B. «Estem força bé, la veritat. Les coses ens estan sortint i ara aspirem a tot» diu un Che?chu que duu 7 gols. «Vaig estar lesionat al principi de temporada i després vaig jugar uns 10 partits de lateral. Ara ja torno a jugar a la meva posició».

Malgrat que Chechu ha tornat a l'extrem serà difícil que encari Jose, ja que el garrotxí actua aquest curs de central. El de dissabte serà el quart enfrontament entre els dos gironins, el primer dels quals va ser molt especial. Va ser el juny passat en la primera eliminatòria d'ascens a Segona A Múrcia-Hèrcules, en la qual Jose va haver de defensar Chechu. Aleshores, Chechu va guanyar-li la partida i els alacantins van passar ronda en imposar-se 0-1 a la Nueva Condomina i empatar 1-1 al Rico Pérez. El tercer cara a cara entre els dos gironins va ser al partit de la primera volta al Municipal garrotxí (0-0). Fins llavors havien compartit vestidor durant sis temporades al Girona (2005-11) fins que Chechu va fitxar pel Tenerife (11-14). Al cap d'un any Jose també deixaria Montilivi per iniciar una aventura a Xipre amb l'Omònia Nicòsia (13-14). «És una mala passada enfrontar-nos ara amb tant en joc per als dos equips», lamenta Chechu, que recorda que durant els últims partits ha intentat «ajudar» l'Olot derrotant rivals directes com l'Hospitalet o l'Olímpic. Respecte a les possiblitats de salvació dels garrotxins, Chechu espera que al final acabi tot bé perquè l'Olot «no té jugadors per estar tan avall. Té un bon equip i realment el futbol no està sent just amb ells».

Chechu, de 34 anys, va arrribar l'estiu del 2014 a Alacant, on se sent «valorat» i és un dels jugadors franquícia de l'Hèrcules. De fet, ja és un dels tres capitans de l'equip i al novembre va renovar fins al juny del 2017. A més a més, les seves llàgrimes d'impotència després l'eliminació al play-off d'ascens contra el Cadis van ser la imatge del cartell de la campanya d'abonaments per aquesta temporada titulada «Que no ens robin la il·lusió».

Al conjunt alacantí també juga el bescanoní Albert Vivancos. El migcampista cedit pel Girona ha deixat enrere un reguitzell de lesions que el van perseguir des que hi va arribar al mercat d'hivern cedit pel Girona i en els dos últims partits s'ha fet un lloc a l'onze titular del conjunt que prepara Vicente Mir.