El projecte Pigmalió, impulsat per la Fundació Princesa de Girona, s'ha celebrat aquest dissabte, 7 de maig, a Madrid on han participat 150 nois i noies procedents de les diferents ciutats on està implantat. Entre els escolars que hi han assistit, n´hi havia de procedents de Girona, Banyoles i Lloret de Mar. El programa Pigmalió va néixer el 2012 a Girona amb la voluntat de promoure la integració a l´escola dels alumnes d´entre sis i setze anys a través del foment de l´esport. El projecte té com a objectius principals augmentar les competències educatives bàsiques dels escolars que hi participen, reduir els índexs d´abandonament escolar prematur i incrementar els recursos i habilitats socials dels nens i joves. Per aconseguir-ho, el programa se centra en la figura del tutor del menor que coordina i impulsa un pla d´intervenció global on s´inclouen reforços escolars, tutories amb les famílies, un sistema de beques i la programació d´activitats esportives regulars.

Actualment el projecte es desenvolupa en diferents ciutats com l´Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Madrid amb la implicació de Càritas Diocesana de Girona, la Fundació SER.GI i tres entitats premiades per la Fundació Princesa de Girona: l´Associació Ítaca, la Fundació Marianao i la Fundació Balia. A tots els territoris on està implantat el projecte es treballa en col·laboració amb centres educatius, clubs esportius i entitats de suport extraescolar.

Visita d´esportistes d´elit

La trobada d´aquest dissabte ha ofert als escolars diverses activitats com ara tallers de grafitis i de teatre o una introducció a la batucada. A més, han rebut la visita d´esportistes d´elit i professionals del món de l´esport que els han endinsat en disciplines com el triatló, el rugbi o la boxa. L´heptacampiona d´Espanya de boxa, Jenifer Miranda, ha estat una de les assistents a la jornada on ha transmès als nens i joves la rellevància de l´esforç i la constància en els estudis, per créixer com a persones autònomes en el futur.

A més de Miranda, que apadrina els 150 escolars que participen en el projecte Pigmalió, la jornada ha comptat amb la participació de l´entrenador de rugbi de Torroella de Montgrí, Josep Gasset Teixidor i del president del Club Triatlón de Carabanchel, Raúl Romero Trillo.