El balear Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), vigent campió del món de MotoGP, va aconseguir ahir amb autoritat la seva segona "pole position" de l'any en ser el més ràpid al circuit de Le Mans en el Gran Premi de França de MotoGP, que es disputa aquest ?migdia. Lorenzo va ser l'únic pilot que va baixar del minut i 32 segons segons, (1: 31.975), nou rècord absolut del traçat francès amb prop de mig segon d'avantatge sobre Marc Màrquez segon i Andrea Iannone tercer. La insultant facilitat amb què es va imposar el mallorquí fa presagiar que la de demà és una bona oportunitat per Lorenzo per retallar distància amb Márquez i Rossi. Precisament l'italià no està tenint un bon cap de setmana a França i només va poder ser setè ahir i haurà de remuntar si no vol que el seu company d'equip s'escapi, tot i que sembla que seran pocs els que podran seguir Lorenzo. Qui tampoc ho tindrà fàcil serà Dani Pedrosa que com Rossi ha tingut problemes de posada a punt de la seva moto i només va poder marcar l'onzè millor temps.

La sorpresa en moto GP la va donar un Pol Espargaró que es va colar a la quarta posició entre els equips oficials però que ho tindrà complicat per agunatar el ritme dels del davant.

Maverick, vuitè

El pilot de Roses Maverick Viñales va acabar la sessió classifcatòria en la vuitena posició, just per darrere de l'italià Valentino Rossi. Precisament els rumors col·loquen Viñales com a possible company de l'italià la temporada que ve, un cop confirmat el fitxatge de Jorge Lorenzo per Ducati. Després dels entrenaments el pilot alt empordanès va dir que "si en Dani ha firmat, potser tenen alguna cosa a dir" en relació que la marca japonesa s'hagi decidit al final per obtenir els serveis de l'actual pilot d'Honda.

Luthi mana a Moto2

En Moto 2 el suís de Kalex Thomas Luthi va ser el més ràpid i va aconseguir la "pole" per davant del català Àlex Rins i Luca Baldasarri. El cosí de Maverick Viñales, Isaac Viñales només va poder ser 23è i tornarà a tenir una jornada complicada aquest migdia al circuit de Le Mans.

En Moto 3 la sorpresa va arribar amb el jove valencià Aaron Canet, que sortirà tercer al costat de Brad Binder que va ser segon i del més ràpid ahir en el circuit francès, l'italià Nicolo Antonelli. Aquesta és la millor classificació que ha conseguit el jove pilot, de 16 anys, debutant a la categoria.