El Reial Madrid, amb més problemes dels previstos sobretot en el tram final de partit, es va mantenir en la lluita pel títol davant un incòmode València que, amb deu jugadors per l'expulsió de Rodrigo, va dominar el seu rival però no va poder tirar per terra l'esperança blanca. Els blancs afrontaran l'última jornada a Riazor com a segons a la classificació i amb opcions de ser campions, però sempre condicionats a una punxada del Barça a Granada.

El València va aguantar bé el xàfec dels primers quinze minuts però després va començar a sentir-se a gust amb la pilota. De fet, va portar el pes del partit fins que els blancs es van avançar, al minut 26. Una centrada de Marcelo va trobar Cristiano Ronaldo, que es va obrir forat a la frontal i va creuar la pilota lluny de l'abast de Diego Alves, porter del València. Va tenir també l'empat el València en una indecisió defensiva del seu rival. Una pèrdua de pilota va situar tres valencianistes sols davant Kiko Casilla però finalment ningú va encertar a rematar a porta buida.

El Madrid patia per treure la pilota del seu camp. Però es va trobar amb el segon gol a la vora del descans, en una jugada embolicada i protestada pel València, que va reclamar fora de joc de Benzema, autor del gol. De fet, l'assistent, inicialment, es va quedar clavat al seu lloc amb el banderí aixecat. Ja a la segona part, després d'un mal rebuig de la defensa del Reial Madrid, Rodrigo va escurçar distàncies amb un xut des de la frontal. Va ser Kroos determinant en el tercer gol madridista, finalitzat per Cristiano en un contraatac marca de la casa.

En plena ofensiva valencianista, el Bernabéu es va posar en peus per aplaudir Arbeloa. Zidane li va donar l'últim quart d'hora per acomiadar-se de la seva afició.

Per llavors ja s'havia deixat notar Kiko Casilla, que va intervenir en tres accions de gol, entre elles de Parejo i Alcácer. Res va poder fer al gol d'André Gomes, a deu del final, que va donar emoció al partit i a la lliga. Un golàs del portuguès que va portar la inquietud al xoc, en el seu tram final a mans del València, que va jugar amb deu per l'expulsió de Rodrigo i que a l'últim minut va poder empatar però va marxar derrotat del Bernabéu.

El comiat d'Arbeloa

Álvaro Arbeloa va jugar ahir l'últim partit de la seva carrera amb el Madrid a l'estadi Santiago Bernabéu, on va viure moments de gran emoció en un comiat dels grans, en un bany de masses que li va regalar l'afició blanca per recompensar la seva entrega i dedicació a l'entitat.

A falta de dos partits per tancar la seva etapa al Madrid, Arbeloa va ser protagonista ahir al Bernabéu. El jugador va substituir Cristiano Ronaldo a 11 minuts del final i es va poder acomiadar d'aquesta manera de la seva afició.