Carolina Routier competirà en els Jocs de Rio de Janeiro d'aquest estiu. La triatleta banyolina porta tot l'any instal·lada per sobre del tall de les cinquanta-cinc millors en el rànquing olímpic que determina la classificació per anar a Brasil. I ahir va fer el pas definitiu amb el notable vuitè lloc que va aconseguir a la prova de la Copa del Món de Càller (Itàlia). Una vuitena posició que li garanteix a Routier suficients punts per considerar-se virtualment classificada per anar a Rio a manca de només una prova puntuable per a aquest rànquing olímpic, les Worls Sèries de Yokohama al Japó del proper cap de setmana.

Abans de la prova d'ahir a Càller, en un rànquing actualitzat després de la cita de les World Series a Sud-àfrica, Routier ocupava el lloc 36 d'aquest rànquing olímpic i era la segona espanyola (un comitè olímpic pot tenir un màxim de tres participants en una mateixa prova dels Jocs). Els punts aconseguits a Càller faran pujar Routier i, amb tota seguretat, la banyolina agafarà més distància respecte al tall de les 55 primeres. La primera triatleta espanyola és Ainoha Murua en la posició 28, mentre que la tercera, Miriam Casillas, ocupa el lloc 41. Ni Casillas ni Murua van participar ahir a Càller

Gran especialista en natació, Routier va ser la més ràpida en el primer segment ahir a Càller -va fer els 750 metres en nou minuts i mig- i va començar el sector de bicicleta (18 km) liderant la prova en companyia de l'holandesa Maya Kingma, que havia sortit de l'aigua pocs segons darrere de la banyolina. En un circuit amb moltes pujades i baixades pels carrers de la capital de Sardenya, Routier i Kingma van ser atrapades al final de la primera volta, formant-se un grup capdavanter amb una quinzena de triatletes fins que la britànica India Lee aconseguiria marxar al final de la tercera volta amb mig minut d'avantatge sobre el primer grup perseguidor, on hi havia Routier (la banyolina va fer el tram de bicicleta de 18 quilòmetres en 35:40).

En el tram de 5 quilòmetres a peu, Lee va poder mantenir el seu avantatge guanyant la prova per davant de l'alemanya Lisa Sieburger i l'austríaca Lisa Perterer, que van completar el podi.

Lluitant molt en aquests darrers cinc quilòmetres a peu, que va fer en 18:04, Carolina Routier va acabar vuitena en un resultat amb un clar regust de bitllet olímpic per a la triatleta banyolina de 25 anys que entrena amb el grup d'elit que dirigeix el canadenc Joel Fillol. Parella del triatleta mallorquí Mario Mola, actualment número 1 del rànquing mundial, Routier està a només un pas d'aconseguir un bitllet olímpic que el seu company ja té assegurat des de fa temps i és uns del candidats a pujar al podi al costat dels dos germans Brownlee, el gallec Javi Gómez Noya, Richard Murray o Luis Vincent.

Genis Grau acaba el 34è

En la prova masculina, el garrotxí Genís Grau va acabar en la posició 34 mentre que Nan Oliveras es va haver de retirar abans de començar el tram de bicicleta. La prova la va guanyar el triatleta norueg Kristian Blummenfelt per davant dels francesos Aurelien i Simon.