Ahir es va inaugurar al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'exposició Concurs Espai Barça: Nou Camp Nou i Nou Palau Blaugrana, organitzada pel COAC i el FC Barcelona, amb l'objectiu de donar a conèixer tots els projectes finalistes del concurs.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu; del degà del COAC, Lluís Comeron, i dels equips d'arquitectes finalistes. «El 2021 tornarem a tenir el millor estadi del món», va assegurar Bartomeu, que va aplaudir «l'enorme capacitat que ha tingut el club per atraure el talent, la creativitat i la il·lusió dels millors despatxos d'aquitectes a nivell internacional».

Totes les propostes dels projectes finalistes es podran veure exposades al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya fins al proper 2 de juny. El degà del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comerón, per la seva banda, va apuntar que «aquesta exposició vol posar de manifest la gran qualitat de tots els equips participants, la seva il·lusió i extraordinària dedicació en aquest concurs. Moltes de les propostes finalistes haurien pogut ser, segurament, el millor estadi o el millor pavelló del món, i mostrar-les aquí, a la casa dels arquitectes i l'arquitectura, ens fa sentir molt orgullosos».

El Nou Camp Nou estarà totalment cobert i tindrá una capacitat per a 105.000 espectadors. Les obres, que s'iniciaran la temporada 2017/18, preveuen la construcció completa de la tercera graderia, fet que permetrà ampliar l'aforament, facilitat d'accés a qualsevol localitat gràcies a ascensors i escales mecàniques, i permetria a tots els seguidors estar a cobert. Mentrestant la instal·lació es prepara per acollir aquest dissabte un concert de Bruce Springsteen.