Una temporada per oblidar a condemnat l'Olot a arribar a l'última jornada de lliga sense dependre d'ell mateix per mantenir-se a Segona B. Els garrotxins han anat desaprofitant oportunitats (ara es troben a faltar els punts que es van deixar escapar recentment contra rivals directes com el Pobla de Mafumet i l'Hospitalet) i afrontaran els últims 90 minuts de la lliga regular pendents d'una carambola per evitar el descens directe a Tercera i tenir una altra oportunitat en la promoció. D'entrada han de guanyar l'Atlètic Llevant aquest diumenge a les 6 al Municipal, i després esperar que l'Olímpic no superi el Barça B i que el Pobla de Mafumet tampoc pugui amb el Lleida, o que en cas de victòria, els garrotxins els millorin el goal average general que ara és favorable al filial del Nàstic per dos gols. Difícil, però no impossible. Almenys aquest és, fins que es demostri el contrari, el discurs unitari que vol enviar el club.

«Fins l'últim segon del partit contra l'Atlètic Llevant pensarem que ens podem salvar. El partit de diumenge, i el que vindria després si fem la promoció per evitar el descens, seran una bona manera de copsar el sentiment que té l'Olot i el grau d'implicació de l'afició. Hem d'omplir el camp i guanyar, i després esperar», reflexionava ahir el president, Joan Agustí. No toca, segons ell, ara, analitzar quines han sigut les causes que han dut el club a aquesta situació. «No buscarem culpables», ja va advertir. Agustí, això, sí, deixa clar que davant d'un hipotètic descens a Tercera «el nostre projecte seguirà vigent i ningú abandonarà el vaixell. És en els moments difícils quan més s'ha d'estimar el club i ens agradaria que l'afició també pensés el mateix».

L'Olot, amb el pressupost més alt de la seva història, voltant el milió d'euros, ha vist com el somni d'arribar al futbol professional és a 90 minuts d'esvair-se almenys per una temporada. No obstant això, Agustí apel·la al sentiment que genera el club a la ciutat i a la comarca: «Ens emmirallem amb l'Oviedo, el Mirandés o l'Sporting, entitats que tenen una gran massa social independentment de la categoria on competeixen». Aquest any la mitjana d'assistència al Municipal ha sigut de 1.500 espectadors, que poden ser molts més aquest proper diumenge.