Aquest matí s´ha donat el tret de sortida al Campionat d´Espanya de marató que se celebra a l´estany de Banyoles. Després de dos dies de pluges, ha sortit el sol i tant l´aigua com el terreny estava en bones condicions per als maratonians. La prova, a més, és el selectiu per al Mundial i Europeu, llocs reservats per al primer, en la cita mundialista, i per al primer i segon en la cita continental.

Aurora Figueras ha estat una de les palistes destacades de la matinal. Ha comandat la prova junt amb la pistard Eva Barrios i una altra de les referències en la marató espanyola, la Nuria Villace. Juntes han realitzat gran part de la prova, porteig a porteig fins a la darrera volta dels 27 quilòmetres que havien de remar. En el darrer porteig, i només a falta de 1.000 metres tot estava per decidir. Però la major experiència del camp de Figueras ha permès que entrés primera a l´aigua i sortir destacada per la medalla i la plaça mundialista. Tot i un error en l´orientació, la banyolina ha guanyat uns metres que no han sigut suficients perquè l´sprinter Barrios es fes amb el seu primer títol de campiona d´Espanya de marató. Finalment, Figueras ha arribat segona amb un temps total de 2 hores 13 minuts i 45 segons.

La banyolina aconsegueix el seu passi per a l´europeu just una setmana després que el també palista banyolí Albert Martí obtingués la classificació pel mundial sub´23, en aquest cas en el selectiu de Trasona i en pista. Demà buscarà el doblet en el K2.

Figueras no ha estat la única representant banyolina en acció aquest matí. El sub´23 Lluís Darné ha realitzat un bon campionat: als primers compassos de la prova ha format part del grup capdavanter, però finalment ha perdut contacte i s´ha vist relegat al tercer grupet perseguidor. Mica en mica, però, s´ha refet i junt amb el palentí Daniel López han recuperat posicions per acabar en la 5a posició final, amb un crono de 2h03´11". En júnior, Marc Serra ha acabat 14è i Xavier Sòria 22è i Mar Duran i Laura Sànchez 16a i 22a respectivament. Demà, Mar Durant també doblarà distància i remarà el K2 junt amb la Sara Vilanova.

Els altres títols de campió d´Espanya han estat per l´incombustible Emilio Merchán, que suma un nou títol a la seva dilatada carrera; per Carolina Massagues en sub´23 K1 després de refer-se a un bolcatge a l´equador de la prova; per Miguel Llorens en K1 sub´23 després d´un final de prova accidentat en l´últim porteig, pels júniors Barbara Pardo, Raimon Gastaldo i pels canoistes Noel Dominguez, Maria Martin en juvenils, el sub´23 Damian González i el sènior i campió d´Europa Tono Campos. Demà remaran els K2 i C2 en categoria juvenil, sub´23 i sènior, on també es juguen places mundialistes i europees.