El Barcelona ha guanyat el seu 24è títol de Lliga, el sisè en els vuit últims anys, després de guanyar per 0-3 al camp del Granada. D'aquesta manera, consolida el seu domini en el futbol espanyol.

Luis Enrique i el seu equip van sumar la seva segona corona de campions seguida. Líder durant gran part del torneig, va acabar per tancar la campanya amb un punt de renda respecte al quadre blanc, que va ser capaç de creure i recuperar el pols d'una competició després que l'enterressin anticipadament, ja que va arribar a tenir un desavantatge de dotze punts respecte als blaugrana.

Però ni Barcelona ni Reial Madrid van fallar en els seus compromisos decisius. No va haver-hi 'tenerifes', ni penals decisius aturats. Tots dos van subratllar la superioritat respecte a uns adversaris, Granada i Deportivo, que no van tenir cap opció. I van deixar la situació tal com estava set dies enrere, tal com s'esperava.

Al conjunt de Luis Enrique no li va tremolar el pols en el recinte granadí (0-3). I això que aviat va assimilar que el Reial Madrid ja guanyava a Riazor (0-2).

Als set minuts Cristiano Ronaldo ja va posar per davant al quadre de Zinedine Zidane. Durant quinze minuts l'equip madrileny va ocupar el capdevant de la classificació. Va tocar el títol. Només durant un quart d'hora, temps que va trigar l'uruguaià Luis Suárez a posar per davant al Barcelona, en el minut 22.

Ni el Granada ni el Deportivo donaven la sensació de ser capaços d'agitar la Lliga. La distància entre els dos gegants i dos equips amb els deures recentment complerts, tirava per terra qualsevol opció de sobresalt. Ronaldo va marcar el segon del Reial Madrid i Luis Suárez, després, el 0-2 del Barcelona. Tot abans del descans.

La baralla pel trofeu al màxim golejador va animar una tarda on l'emoció pel títol va durar poc. En ella també va sortir enfortit l'equip barceloní. Luis Suárez va respondre a cada cop de Cristiano. I va tancar el curs amb 40 gols, cinc més que el seu perseguidor, al que relleva en el tron de millors golejadors.

Les dotze victòries seguides del Reial Madrid van donar vida a un campionat aparentment sentenciat mesos enrere. Va permetre el club blanc, fins a la 'dimissió' diumenge passat de l'Atlètic de Madrid, que la carrera pel trofeu s'allargués.

El Barcelona va sortir de la crisi a temps. A la depressió que va sofrir a l'inici d'abril, amb tres derrotes i un empat consecutius, va respondre en aquest tram final amb cinc triomfs en cadena.