El Barça es juga el títol de Lliga aquesta tarda al Nuevo Los Cármenes, d'on és segur que sortirà campió si aconsegueix la victòria contra un Granada que no es juga res després d'haver assegurat la passada jornada la seva permanència matemàtica una temporada més a Primera Divisió.

Els blaugrana visiten Granada amb l'objectiu de sentenciar i no estar pendents del que passi a Corunya, una Lliga que ja tenia pràcticament guanyada fa dos mesos, quan acudia al Madrigal amb una diferència sobre l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid de 8 i 12 punts respectivament. El Barça, que s'havia passejat amb superioritat durant els dos primers terços del campionat, va patir una inesperada crisi de joc i resultats a l'inici de la primavera que el va portar a empatar davant el Vila-real i perdre de forma consecutiva davant el Reial Madrid, la Reial Societat i el València.

Els homes de Luis Enrique van aconseguir només un punt de dotze possibles i van deixar que els seus dos immediats perseguidors se sumessin a la lluita pel títol. No obstant això, els culers han reaccionat a temps per arribar líders a aquesta última jornada. Bona part del mèrit d'això el té Luis Suárez, autor d'11 dels 21 gols que l'equip ha aconseguit en els seus últims quatre partits, en els quals ha sumat quatre victòries sense encaixar un gol.

La derrota de l'Atlètic de Madrid a València contra el Llevant ha deixat sol el Madrid com a aspirant a arrabassar-li la Lliga al Barça, que arriba a aquesta última jornada del campionat amb un avantatge d'un punt sobre el conjunt blanc. Això significa que si repeteix a Los Cármenes el mateix resultat que el Reial Madrid a Riazor, serà campió. També si empata i el Madrid perd. En qualsevol cas, les estadístiques són favorables al Barça, que mai ha perdut una Lliga a la qual hagi arribat líder en l'última jornada.

Per aconseguir el seu 24è campionat, sortirà amb el seu onze de gala, amb l'únic canvi de Marc André Ter Stegen, el porter habitual a la Champions i la Copa, pel lesionat Claudio Bravo, el porter titular a la Lliga. La resta de l'equip serà el de sempre, amb el trident atacant format per Neymar, Messi i un Lluis Suárez pitxitxi destacat del campionat, amb 37 gols, i que aspira a conquistar aquesta temporada la seva segona Bota d'Or.

El Barça es trobarà un rival alliberat de qualsevol tensió i amb la tranquil·litat de saber que no es juga res a efectes de descens, però que desitja millorar la seva posició final en la classificació, cosa que, ja per a la temporada que ve, li reportaria més beneficis en el repartiment dels drets televisius.

Els de Granada, a més, desitgen tancar el campionat oferint una alegria a la seva afició i aconseguint un bon resultat contra el Barça, encara més quan el capritxós calendari els ha convertit en jutges d'un històric desenllaç de la lliga. Per aquest motiu, l'entrenador del Granada, José González, no realitzarà cap rotació, que hauria estat normal en un altre cas ja sense res en joc, i apostarà per un onze titular molt similar al de les últimes setmanes.

L'únic dubte que té el tècnic és al lateral esquerre, on fins a última hora no coneixerà si podrà comptar o no amb l'italià Cristiano Biraghi, que arrossega molèsties en un turmell, amb David Lombán en el seu lloc en cas que al final no es recuperi el transalpí.

El que és previsible és que el migcampista Fran Rico pugui estar disponible per al duel, després d'estar absent a l'entrenament de dijous per trobar-se indisposat. Són baixes segures per al partit per lesió, com en els últims enfrontaments, el lateral Foulquier, l'atacant Success i el central Diego Mainz, aquest últim jugador que s'acomiada del Granada després de set temporades al club.

El Barça farà ve de centrar-se únicament en el partit de Granada i confiar en el seu estil de joc que l'ha portat a aconseguir tants èxits. En aquest sentit va comparèixer el tècnic Luis Enrique en la roda de premsa prèvia al partit, on va assegurar que «per ser campions hem de guanyar al Granada». Res més que això. L'asturià va reconèixer que «fins que l'àrbitre no xiuli el final del partit al minut 95 no m'interessa res més que el nostre partit».

Davant la importància del partit, Luis Enrique va canviar la rutina dels partits a domicili i va decidir viatjar ahir cap a Granada, on han passat la nit. A més, va convocar a tots els jugadors per al partit. Els 24 futbolistes del primer equip són a Granada, fins i tot els lesionats Claudio Bravo i Sandro.

No hi haurà rua si són campions

El Barça i l'Ajuntament de Barcelona van acordar ahir divendres que si l'equip blaugrana és capaç de guanyar el títol de lliga, no hi haurà cap rua amb autobús per la ciutat de Barcelona aquesta mateixa nit.

Les raons per anul·lar aquest esdeveniment, que ja estava preparat per part de totes les parts, és per seguretat. Aquesta mateixa nit, Bruce Springsteen actuarà al Camp Nou i durant tot el cap de setmana s'està disputant el Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1 a Montmeló, fets que suposen unes grans acumulacions de gent a la ciutat i per seguretat, s'ha decidit ajornar la possible celebració pel títol. Finalment es va decidir fer la rua un cop s'hagi disputat la Copa del Rei, on si el Barça guanya el títol podrà celebrar el doblet i si la Copa la guanya el Sevilla, els blaugrana només celebrarien la Lliga. El mateix Luis Enrique també va voler opinar sobre aquesta decisió. «Si guanyem la Lliga ja buscarem com gaudir-la. Això de la rua és secundari».