«Després de lluitar-ho molt, finalment classificada pels Jocs Olímpics de Rio!», exclama des de fa unes hores la triatleta banyolina Carolina Routier al seu compte de Twitter. I no n'hi ha per menys. Routier, de 26 anys, perseguia aquest objectiu des de feia molt temps i els seus esforços han acabat portant la recompensa.

Aquesta matinada s'ha disputat a Yokohama (Japó) la quarta cita de les sèries Mundials, una prova determinant on Routier i una altre representant de la selecció espanyola, Miriam Casillas, havien de confirmar el seu bitllet olímpic. Ho han aconseguit gràcies al 28è lloc final de la gironina i al 24è de la seva companya. D'aquesta manera Espanya tindrà tres representants a la prova de triatló femenina, Routier, Casillas i la ja classificada Ainhoa Murua.

Gwen Jorgensen va guanyar la prova marcant un record a Yokohama amb un temps final de 1:56:02, seguida per Asheigh Gentle (1:57:20) i la japonesa Au Ueda (1:57:25) en la tercera posició.

L'èxit per a la delegació espanyola s'ha completat amb la victòria de Mario Mola en la prova masculina, la tercera en les Series Mundials. De la mateixa manera que les noies han fet ple obtenint els tres llocs olímpics que hi havia disponibles, en homes ha passat el mateix i d'aquesta manera seran a Rio aquest estiu Mola, Fernando Alarza i Javier Gómez Noya.